A várva várt verseny következik – MOL Racing Team

A várva várt verseny következik – MOL Racing Team

MEGOSZTÁS
14 HERCZIG Norbert (HUN), FERENCZ Ramon (HUN), Team MOL Racing Team, Volkswagen Polo GTI R5, action during the 2020 Rally Fafe Montelongo, 3rd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from October 2 to 4, 2020 in Fafe, Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

A várva várt verseny következik

A várva várt verseny következikA Rali Európa-bajnokság negyedik versenyhétvégéjén hazai pályán indul Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A MOL Racing Team versenyzői számára az év legjobban várt versenye a november 7-9. között rendezett Rally Hungary.

A feje tetejére állt 2020-as évben az egyik stabil pontot a hazai rendezésű ERC futam jelentette a MOL Racing Team számára. A bizonytalanság, a képlékeny versenynaptár, és az emiatt bekövetkezett logisztikai rémálom közepette mindig ott volt a csapattagok gondolataiban, hogy novemberben a Rally Hungaryn hazai közönség előtt versenyezhetnek. Ez a pillanat most elérkezett, szinte csak néhány óra, és elkezdődik a hivatalos program.

„Márciusban amikor berobbant a pandémia, még abban bíztunk, hogy a Rally Hungary már zavartalanul meg lesz tartva. Ez annyiban módosult, hogy a járvány itt maradt velünk, így a szigorú járványügyi intézkedések betartásával ugyan, de lesz futam. Ennek nagyon örülünk, és nem csak mi, hanem az a nagyszámú résztvevő, akik leadták a nevezésüket és eljöttek Magyarországra. Büszkén mondhatom, hogy az év legerősebb ERC mezőnye jött össze, ami versenyzőként is nagyon fontos számunkra, és a szurkolók is remek versenyt láthatnak majd” – mondta Herczig Norbert.

Minden valószínűséggel hazai rali-történelmi pillanat lesz a Rally Hungary rajtja, mert ERC futamon még nem indult magyar színekben apa és fia. Ez most megtörténik. Herczig Norbert 11-es rajtszámú autója mellett Herczig Patrik neve is ott olvasható a rajtlistán.

„Elsősorban óriási büszkeség édesapaként, hogy a fiam ott lehet egy ERC futamon. Patrik többször bebizonyította már, hogy fiatal kora ellenére, nagyon éretten és felelősségteljesen gondolkodik, és tudja, hogy első ralis évében az a dolga, hogy minél több kilométert gyűjtsön. Emiatt nyugodt is vagyok, mert tudom, hogy nem feltétlenül a helyezésekért megy majd, hanem elsősorban a céldobogóra szeretne felállni. Természetesen meg kellett hoznom azt a döntést, hogy a futam alatt mennyi figyelmet fordítok majd rá. Profi autóversenyzőként ez a döntés nyilvánvalóan az, hogy a saját versenyünkre koncentrálunk. Mivel előttük megyünk, nem kérdés, hogy ha látunk valami rendkívülit a pályán, akkor értesítjük őket, de az időeredményeit nem fogom nézni. Ugyanakkor óriási plusz motivációt ad, hogy együtt tesztelünk, közösen megyünk a pályabejárásokon és egy szálláson leszünk. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a tényezőket a javunkra fordítjuk majd” – fogalmazott Herczig Norbert.

A Rally Hungary pénteken a máriapócsi Rabócsiringen rendezett speciálszakasszal kezdődik, majd szombaton és vasárnap további 15 gyorsaságit teljesítenek a párosok. A versenytáv összesen 956 kilométer lesz, ebből 191 kilométer a gyorsaságik hossza. A pálya felülete jellemzően aszfalt, de a szervezők 7,5 százaléknyi murvás útszakaszt is kijelöltek. Herczig Norbert és Ferencz Ramón ebben az évben sajnos nagyon keveset ült versenyautóban, mindössze két futammal a hátuk mögött érkeznek Nyíregyházára.

„Sajnos nagyon keveset tudtunk versenyezni, de Portugáliában nagyon jó volt a tempónk, és abban bízom, hogy ez most is meglesz. Ha kérhetnék valamit az égiektől, akkor az most az lenne, hogy a tavalyi évben elszenvedett defekteket számítsák be idénre is, és most ne kapjunk defektet. A pályákat, ha régebbről is, de ismerjük, és 2019-ben az esőből is kaptunk bőven ízelítőt. Az elmúlt versenyen is tudtunk esőben menni, és a Pirelli vizes abroncsait is megismertük már, így az esőtől sem félünk, inkább a nézők miatt szurkolunk a jó időnek. A megszokott tökéletességre törekvés mind a Volkswagen, mind a BRR Team részéről továbbra is töretlen, ez nem csak abban jelentkezik, hogy makulátlanul felkészített autót kapunk minden futamra, hanem abban is, hogy a Volkswagen Polót gyakorlatilag az első pillanattól kezdve folyamatosan fejlesztik, így egyre jobb és jobb az autó” – foglalta össze a várakozásokat Herczig Norbert, és külön kiemelte azt is, hogy a hazai közönség támogatása mennyire fontos.

„Másodperceket jelent egy-egy gyorsaságin a magyar szurkolók buzdítása. A külföldi versenyeken is megdobban a szívünk, ha magyar zászlót látunk, vagy magyar szót hallunk a szervizparkban, most pedig óriási plusz, hogy a pályák szélén magyar szurkolók állnak majd. Az is büszkeséggel tölt el minket, hogy a gyönyörű tájakon versenyzünk, ezen a téren is felvesszük a versenyt bármelyik ERC helyszínnel, ráadásnak pedig ott a két speciálszakasz. A máriapócsi és a nyíregyházi gyorsasági is nagyon sikeres volt tavaly, és most is szerepelnek a programban, nagyon várjuk mindkettőt.”

A csapat most is teszttel készül a futam előtt, Cereden egy hosszabb gyakorláson tökéletesítik majd az autó beállításait. Az eredménnyel kapcsolatban most sem akar találgatásokba bocsátkozni a csapat, de az látható, hogy ebben az évben a Rally Hungary az a verseny, ahol a dobogó a leginkább elérhető.

A MOL Racing Team ezúton is kéri a szurkolókat, hogy a járványügyi előírásokat maradéktalanul tartsák be, nemcsak maguk, hanem a rendezők és a csapattagok egészségének védelme érdekében, valamint azért is, hogy megmutassuk, hogy a jelenlegi helyzetben is képes Magyarország egy színvonalas és biztonságos versenyt rendezni!

Rally Hungary programja:

11.06. péntek:
17:55     Rajtceremónia – Nyíregyháza
18:58     SS1 Rabócsiring – 2.4 km 

11.07. szombat:
09:33     SS2 Újhuta – Bózsva 1 – 14.45 km
10:01     SS3 Füzér – Abaújvár elágazás 1 – 23.90 km
11:04     SS4 Fóny – Óhuta 1 – 10.85 km
12:02     SS5 Mád- Disznókő 1 – 10.19 km
13:17     Szerviz – Nyíregyháza
14:50     SS6 Újhuta – Bózsva 2 – 14.45 km
15:18     SS7 Füzér – Abaújvár elágazás 2 – 23.90 km
16:21     SS8 Fóny – Óhuta 2 – 10.85 km
17:19     SS9 Mád- Disznókő 2 – 10.19 km

11.08. vasárnap:
08:33     SS10 Erdőbénye – Aranyospuszta 1 – 11.20 km
09:26     SS11 Telkibánya – Rakodó 1 – 13.10 km
09:44     SS12 Kőkapu – Újhuta 1 – 7.75 km
11.12     SS13 Nyíregyháza – 5.78 km
12:05     Szerviz – Nyíregyháza
13:33     SS14 Erdőbénye – Aranyospuszta 2 – 11.20 km
14:26     SS15 Telkibánya – Rakodó 2 – 13.10 km
14:44     SS16 Kőkapu – Újhuta 2 – 7.75 km
16:30     Céldobogó

A Rali Európa-bajnokság 2020-as versenynaptára:
július 24-26.: Rally di Roma Capitale, aszfalt
augusztus 14-16..: Rally Liepaja, aszfalt
október 2-4.: Rally Fafe Montelongo, aszfalt

november 6-8.: Rally Hungary, aszfalt
november 26-28.: Rally Islas Canarias, aszfalt
december 11-13.: Spa Rally

Forrás: MOL Racing Team

./.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ