A Toyota öt autó indítását tervezi Finnországban

A Toyota öt autó indítását tervezi Finnországban

MEGOSZTÁS

A Toyota Gazoo Racing annak érdekében, hogy megőrizze 2017-es visszatérését követő hibátlan mérlegét hazai futamán az augusztus 6-9. között megrendezésre kerülő Jyväskylä központú NESTE Finn Rallyn, amelyen öt autóval kíván harcba szállni.

A szezon második olyan futama előtt áll a puuppolai központú csapat, amelyen öt autóval vág neki egy WRC futamnak.

Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä, Takuma Katsuta gyári alakulat mellett Jari-Matti Latvala szereplése várható.

Sebastien Ogier (2013) és Jari-Matti Latvala (2010, 2014, 2015) már nyertek korábban futamot Finnországban.  Latvala egy nagyon illusztris finn klub tagja, amelyek tagja közül Hannu Mikkola és Marcus Grönholm már 7x, Markku Alén 6x, Tommi Mäkinen 5x nyerte meg a finn világbajnoki futamot. Evans legjobb eredménye egy második hely 2017-ből, amikor a visszatérő Toyota csapat első finn győzelmét aratta Esapekka Lappi.  A csapat Benjáminja Kalle Rovanperä tavaly megnyerte a WRC2 Pro kategória küzdelmeit. A futamgyőzelemre is esélyes lehet a fiatal finn, látva az idei teljesítményét. Katsuta 2019-ben a 12. gyorson esett ki, miután kitörte a Yaris kerekét. Ogier tavaly az ötödik helyen zárt, akkor még a Citroen C3 WRC-vel versenyezve.

Legutóbb a Svéd Rallyn már élesben kipróbálta a Toyota at öt autós felállást. Evans megnyerte a futamot, Rovanperä  a harmadik helyen zárt, miután a Power Stage-t megnyerte és megelőzte Ogiert aki a negyedik lett a rendhagyó hómentes futamon. Katsuta a kilencedik helyen ért célba. Latvala egy elektromos hiba miatt az SS10 szakaszon kiállni kényszerült.

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke Tommi Mäkinen nagy várakozással tekint a hazai futamukra. Remek lesz öt autóval megérkezni a hazai versenyünkre. Érdekes futam lesz a számunkra és a rajongóknak is.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ