A TOYOTA GAZOO Racing kettős győzelmet aratott a horvátországi thrillerben

A TOYOTA GAZOO Racing kettős győzelmet aratott a horvátországi thrillerben

MEGOSZTÁS
Seastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT is seen performing during the World Rally Championship Croatia in Zagreb, Croatia on 21 April, 2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202404210410 // Usage for editorial use only //

A vasárnap számos fordulatot hozott a rali történetében, mivel a mezőny négy trükkös utolsó szakaszt – Trakošćan – Vrbno (SS17/19, 13,15 km) és Zagorska Sela – Kumrovec (SS18/20, 14,24 km) – teljesítettek, amelyek közül az utóbbi az első teljesítés során végzetesnek bizonyult.
A rallye-versenyen az élmezőnyért folytatott küzdelem a harmadik versenynapon is folytatódott. Sajnos Neuville és Wydaeghe győzelmi hajrája véget ért, miután az SS18-on egy hiba miatt lecsúsztak az útról, amivel több mint 20 másodpercet veszítettek, és a harmadik helyre estek vissza.
Evans a pénteki nap után holtversenyben állt az élen fő bajnoki riválisával, Thierry Neuville-lel (Hyundai), Ogier pedig mindössze 6,6 másodperccel maradt le, miután egy lenyűgöző utolsó szakaszidővel sikerült visszaszereznie a mocskosabb utakon elvesztett idő nagy részét a mezőny hátrébb lévő részében. A TGR duója egészen az utolsó napig és a délelőtti drámai második szakaszig tartotta a nyomást, amelyen Neuville és Evans is időt vesztett incidensek miatt. Ogier tiszta futamának köszönhetően átvette a vezetést, míg Evans nagyobb sérülések nélkül túlélte a megpördülést, és a második helyen folytatta a versenyt.

Két további szakaszon keresztül Ogier tartotta magát, és megszerezte pályafutása 59. győzelmét és 100. dobogós helyezését a WRC-ben. Ő és navigátora, Vincent Landais végül 9,7 másodperccel Evans és Scott Martin előtt ért célba.

Sébastien Ogier: “Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem ezt a győzelmet. Nehéz hétvége volt: tudtuk ezt a rajtpozíciónknak köszönhetően idejövet, de egész hétvégén a lehető leggyorsabban hajtottunk, soha nem adtuk fel, és amennyire csak tudtunk, nyomás alá helyeztük magunkat. Azt hiszem, soha ennyi pillanatot nem éltem át egy rallyn belül, így feszegetve a határokat, de a legfontosabb, hogy győzelemet értünk el. Száz dobogós helyezés szép szám, és jó érzés győzelemmel elérni. Minden lehetőséget élvezek, amikor vezethetem ezeket az autókat, és jó látni, hogy még mindig van sebességünk. Nagyon örülök a csapatnak, még akkor is, ha nem tudunk olyan nagy különbséget tenni a pontok tekintetében. Ez egy nagyszerű csapatteljesítmény volt, és folytassuk így a nyomulást”.”

Elfyn Evans :“A mai napot a csalódottság érzésével telt el. A reggeli első szakasz elég jól indult, de túl optimisták voltunk a gumiválasztással, és a kemény gumival a második szakaszon küzdelmes volt: ez a kanyar eléggé tele volt sárral, és a hátulja megfordult. Benne kell lenned, hogy megnyerd a versenyt, és ez ma nem jött össze. Ennek ellenére a hétvége összességében elég jól sikerült, végig nagy küzdelemmel és a második hellyel a végén. Ez egy nagyszerű csapateredmény, és jó volt együtt küzdeni Seb-bel. Nem érzem úgy, hogy a csapat teljes mértékben meg lett volna jutalmazva ezért a kettős győzelemért a pontok tekintetében, de ez már csak így van.”

Thierry Neuville: “Bár nem úgy értünk célba, ahogy szerettük volna, a pénteki és szombati nagyszerű vezetésünkért jól megjutalmaztak minket. Ezek fontos pontok, és annak ellenére, hogy ma nem szereztünk sok pontot, még mindig a harmadik legjobbak voltunk – Elfynnel egyformán -, és csak egy pontot veszítettünk Ott-tal szemben. Az SS18 nagyon trükkös volt, és mindent megpróbáltam, hogy elkerüljem az ütközést azonnal a fékre lépve, de nem volt mit tenni. Örülök, hogy még mindig az élen állok, és megtartottam az előnyömet, azonban Portugália nehéz lesz számunkra a mi úti pozíciónkból.”

Seastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Zagreb, Croatia on 21.04.2024 with Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT and Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM third place // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202404210502 // Usage for editorial use only //

1. Ogier/Landais – Toyota GR Yaris Rally1 2:40:23.6 ó
2. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +9.7 s
3. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +45.8 s
4. Tänak/Järveoja – Hyundai i20 N Rally1 +58.6 s
5. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +1:55.5 p
6. Mikkelsen/Eriksen – Hyundai i20 N Rally1 +4:01.0 p
7. Munster/Louka – Ford Puma Rally1 +5:11.0 p
8. Gryazin/Aleksandrov – Citroën C3 Rally2 +9:21.3 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ