A TOYOTA GAZOO Racing a murvás duplázást tűzte ki célul Szardínián

A TOYOTA GAZOO Racing a murvás duplázást tűzte ki célul Szardínián

MEGOSZTÁS

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team célja, hogy a június 2-5. között megrendezésre kerülő Rally Italia Sardegna Rallyn folytassa a GR YARIS Rally1 győzelmi sorozatát: A dupla futam második része Dél-Európa durva és sziklás kavicsos útjain.

A Szardínia mediterrán szigetére tett kirándulás a két héttel ezelőtti Rally de Portugal után következik, ahol a csapat a hibrid Rally1-korszak első murvás versenyén első és második helyezést ért el. Három egymást követő, három különböző felületen aratott győzelem után Kalle Rovanperä 46 ponttal vezeti a bajnokságot, Elfyn Evans pedig a portugáliai második helyezés után feljött az ötödik helyre a tabellán. Esapekka Lappi visszatér Szardínián, ahol 2018-ban dobogón végzett a csapattal. Takamoto Katsuta ismét a TGR WRT Next Generation színeiben áll rajthoz, miután Portugáliában csak hajszállal maradt le a dobogóról.

Szardínia szakaszait a gyors, de keskeny, bokrokkal, fákkal és sziklákkal szegélyezett pályák jellemzik, amelyek kevés hibalehetőséget hagynak. A homokos felületet minden egyes elhaladó autó elsöpri, így sziklás és koptatós alapot tár fel, ami a szezon egyik legmagasabb hőmérsékletével kombinálva kemény próbatételt jelenthet az autók és a gumik számára.

 A szervizpark egy év után visszatér a sziget északnyugati részén található Alghero tengerpartjára, miután egy évig a keleti Olbiában volt, ahol csütörtök este egy új, vegyes felületű szuperspeciális szakasszal kiegészítve indul a rali. A pénteki és a szombati nap az elmúlt évekből ismerős utakból áll, egy-egy szakaszpár kétszer fut délelőtt, majd délután újabb két tesztet ismételnek meg. A szombati etapot a déli szerviz nélkül vágnak neki, amelyet egy gumiszerelési zóna vált fel. A vasárnapi zárószakaszon egy év kihagyás után visszatérnek a Cala Flumini és a Sassari – Argentiera szakaszok az Algherótól északra fekvő tengerparton, az utóbbi ismét otthont ad a rali végét jelentő Power Stage-nek.

Jari-Matti Latvala (csapatfőnök)
“Portugália fantasztikus első kavicsos verseny volt a GR YARIS Rally1 számára, és a csapat azzal a tudattal mehet Szardíniára, hogy gyors és megbízható autót épített. De tudjuk, hogy nem lesz könnyű hasonló eredményt elérni. Szardínián magasabb hőmérsékletre számíthatunk, és az útfelület keményebb, sok laza kővel. Az úthullámok hatása általában nagyobb, és valószínűleg jobban fog minket büntetni, mint Portugáliában. De Kalle nyilvánvalóan hihetetlen formában van jelenleg, és biztos vagyok benne, hogy Elfyn is érezni fogja, hogy a múlt hétvégi vezetése után megnőtt az önbizalma. Végül Esapekka visszatér a felállásunkba, aki a múltban jól ment Szardínián, így egy jó úthelyzetben biztos vagyok benne, hogy ő is gyors lesz.”

Elfyn Evans (#33 Toyota GR Yaris Rally1)
Remek érzés, hogy sikerült jó eredményt elérnünk Portugáliában, bár nem voltam teljesen elégedett a hétvégével, de épp ez ad valamit, amire építhetünk Szardínián. Csapatként megmutattuk, hogy nagyszerű kiindulási alapunk van az autóval kavicson, és úgy gondolom, hogy a következő versenyre még javíthatunk néhány dolgon. Segít, hogy két olyan rali van egymás után, amelyek viszonylag hasonló jellegűek, bár a szardíniai utak általában keményebb alappal rendelkeznek, mint a Portugáliában jellemző gyorsok. Az időjárás valószínűleg még melegebb lesz, így ez egy kihívást jelentő hétvége lesz az autók és a pilóták számára.”

Kalle Rovanperä (#69 Toyota GR Yaris Rally1)
Szardínia egy újabb kemény rali lesz. Az ottani szakaszok a múltban is trükkösek voltak számomra, de tavaly már jobban éreztem magam, még ha voltak is problémáink a hétvége során. Remélhetőleg idén is élvezni tudjuk a szakaszokat és gyorsak leszünk. Ha a körülmények olyan forróak és szárazak lesznek, mint általában, úgy gondolom, hogy nehezebb lehet számunkra az első helyről harcolni a győzelemért az úton, mint Portugáliában, de a cél ugyanaz lesz: a lehető legjobb munkát végezni. Úgy megyünk oda, hogy tudjuk, hogy jó alapokkal rendelkezünk az autóval murván, és bár arra kell koncentrálnunk, hogy még jobbá tegyük, már most jó helyen állunk.

Esapekka Lappi (#4 #33 Toyota GR Yaris Rally1)
Nagyszerű volt látni a GR YARIS Rally1 teljesítményét murvás szakaszokon Portugáliában, és ez mindenképpen még izgatottabbá tett a jövő hétre. Természetesen még nem volt annyi időm az autóban murván, mint a többieknek, de az érzés eddig jó volt, és úgy tűnik, a csapat nagyon jó munkát végzett. Mindig is szerettem Szardíniára utazni; a helyszín és az időjárás nagyon szép, és volt néhány jó raliversenyem ott, amikor legutóbb a csapattal voltam. Szóval nagyon várom már. A pénteki rajtpozíciónk jó lesz, és remélem, hogy az első négy helyért vagy akár a dobogóért is harcolhatunk.

 

TGR Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ