A tőlük telhető tisztes helytállásra vágynak

A tőlük telhető tisztes helytállásra vágynak

MEGOSZTÁS


Egyetlen célt tűzött ki magának Oroszki Tamás és Oroszki Lili, mégpedig azt, hogy a Vértes Ralin kötelező célba érni. Bármi áron…de ott kell lenniük, és emelt fővel távozni. 

Milyen év van eddig mögöttetek a raliban?

– Idén három versenyen indultunk, viszont Egerben a meghívásosok között mentünk. Boldogkőn és a Salgón is ugyanúgy alakult minden, kettő defektet kaptunk egyszerre, és ugye egy pótkerék van nálunk. Fájó szívvel távoztunk Salgóról, mert az első helyről kellett kiállnunk. Még két gyors lett volna hátra, de sajnos már nem volt lehetőségünk folytatni a küzdelmet. Boldogkőn pont ugyanígy jártunk, szintén dupla defektünk volt, csak mondjuk ott már jóval kevesebb versenykilométert tudtunk menni. Igazából esélytelenek voltunk a futam fejezésére, mert nem szerettük volna, hogy mindent szétverjen a kocsin a szétszakadt gumi, több kárt már nem akartunk okozni.

 Jöhet a maradék két futam?

– Elsődlegesen a Vértesre készültünk, aztán az eredményünk segít majd abban dönteni, hogy megéri vagy sem a nyíregyházi versenyen odaállni a rajtvonalhoz. Igazából ez a szezon nem kedvezett számunkra, de reméljük a hétvégi csatákból sikeresen keveredünk ki…és bízunk benne, hogy végre begurulhatunk a célba is. Fejben már kicsit előrébb járunk, pörgetjük a jövő évi terveinket, de ettől függetlenül odatesszük magunkat a vértesi viadalon, mert szeretnénk végre egy szép eredményt magunkénak tudni.

 Mi hiányzik nektek legjobban most a versenyzésből?

– Az adrenalin mindig megvan, de a kiesések miatt sajnos lehorgasztott fejjel távoztunk, hiszen pont csak az a pici hiányzik, hogy célba érjünk. Mert természetesen amíg versenyben vagyunk… minden pillanatát kiélvezzük a küzdelemnek, de valahogy kellene az i-re a pont, ugyanis szeretnénk a többiekkel együtt mi is begurulni a célba. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy végre emelt fővel… és elégedetten távozzunk a soron lévő erőpróbáról.

 Mesélj arról, hogy került Lili a jobb1-be?

– Ritka felállás, ez az apa-lánya páros, de Lili ebben a közegben nőtt fel. Hiszen én közel 20 éve versenyzek, és kicsi kora óta részese volt ennek az egész hangulatnak. Aztán ahogy cseperedett, mondta, hogy addig ne hagyjam abba a ralizást, míg nem megyünk együtt valahol élesben. Így napra pontosan a 18. szülinapján mentünk Cereden, ahol abszolút elsők lettünk. Onnantól nem volt kérdés, ki diktálja nekem a tempót, hiszen annyira ügyes és fanatikusa lett az autósportnak. A család persze duplán izgult a kezdetekben, de azóta kiderült milyen jó párost alkotunk az autóban, és persze első számunkra a biztonságos autózás. Nagyon büszke vagyok Lilire, amíg megyek, addig meg van oldva a navigátor kérdés, ha pedig egyszer én abbahagyom… remélem kedvelt navigátor marad és folytatni tudja más mellett. De az még odébb van, hogy én felakasztom a sisakot és az overált a szögre.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt – Rallyfanatic Vilg Online

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ