A Skoda Motorsport befejezte az új a Fabia Rally2 evo fejlesztését

A Skoda Motorsport befejezte az új a Fabia Rally2 evo fejlesztését

MEGOSZTÁS

A Skoda Motorsport befejezte a Fabia Rally2 evo új generációjának fejlesztési tesztprogramját Finnországban, de egyelőre nem tudni, hogy az új autó mikor mutatkozik be először a WRC2 kategóriában az idei szezonban.

A cseh csapat Finnországban tesztelte az új, “frissített” Fabiát, amelyet három ismert pilóta is vezethetett havon-jeges feltételek között.

Andreas Mikkelsen, Emil Lindholm és Kris Meeke ülhetett az új autó volánja mögé, a Skoda ötnapos tesztprogramján.

Annak ellenére, hogy a Skoda pozitívan kezdte az idei szezont, hiszen Andreas Mikkelsen megnyerte a Rallye Monte Carlo-t a WRC2 kategóriában, a csapat keményen dolgozik az autó továbbfejlesztésén, hiszen a verseny nagyon nagy ebben a kategóriában.

Meg kell azonban említeni, hogy a Skoda Motorsport két évvel ezelőtt kivonta gyári csapatát, de támogatja a Toksport privát csapatát, amely két Fabiával a WRC2-ben és az ERC-ben is versenyez.

Andreas Mikkelsen – „Már nagyon jó érzéseim voltak az új generációs autóval aszfalton és murván. A legutóbbi teszt után meg tudom erősíteni ezt havon is . Nagyon-nagyon jól érzem magam az autóban. Határozottan jó úton haladunk az új generációs ŠKODA FABIA Rally2 fejlesztésével.”


Kris Meeke – „Az egész teszt a tervek szerint zajlott. Tovább haladtunk, és ismét fontos tapasztalatokra tettünk szert. A ŠKODA Motorsport mérnökei különböző műszaki konfigurációkkal próbálkoztak. Nagyon élveztem az új generációs ŠKODA FABIA Rally2-t vezetni.”

Fotó: Skoda Motorsport

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ