A “Sebesség Templomának felkent papjai” nyilatkozták – Neste Rally Finland

A “Sebesség Templomának felkent papjai” nyilatkozták – Neste Rally Finland

MEGOSZTÁS
FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Fantasztikus rallyn van túl a FIA WRC mezőnye, amely a 68. Neste Rally Finland futamán remek versennyel örvendeztette meg a a ralisport fanjait. Nézzük ki, hogy értékelte a finn versenyhétvégét!

Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak: Tökéletes hétvége volt! Minden úgy működött, ahogy akartam. Pénteken óriási munkában voltunk, a rajtpozíciónk miatt, majd szombat reggeltől, lépésről, lépésre növelni tudtuk az előnyünket. Köszönhetően a csapat felkészültségének és teljes támogatásának. Ha teljes összhangban egymásért dolgozunk, akkor ez az eredmény elérhető. Finnországban különleges érzés nyerni. Ez gyakorlatilag nekem és a csapatnak is ez a hazai futam. Hihetetlen az a támogatás és szeretet, amit mindenkitől kaptunk.

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Jari Matti Latvala: Mindent elkövettem, hogy megszerezzem a második helyet. Nagyszerű küzdelem volt. Ez nagyon sokat segített az önbizalmamnak. Nagyon nehéz volt végig, hiszen ha hibázol oda lesz minden. Sikerült minden nehézségen túllépni. Visszatérni a dobogóra hosszúidő után, nagyon jó érzés különösen idehaza Finnországban. Ott győzelme a csapat számára nagyon fontos eredmény volt.

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Esapekka Lappi: Sajnos az én ralim nagyon hamar véget ért [vasárnap] a reggeli rajt után. Az autót nagyon jó érzés volt vezetnem, én hibáztam. Az egyik gyors balosban túlságosan széles voltam. Árokba csúsztam és az autó farával megütöttem egy fát, ami 360°fokban megforgatott. A futam kezdete nagyon kemény volt a számunkra. A szombat lényegesen jobban sikerült. Csalódottam fejeztem be a futamot! Gratulálok a csapatnak Ottnak és Jari Mattinak az elért eredményhez.

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Mads ØstbergIgazán nagyon boldog vagyok, hogy ismét ezen a szinten küzdhettem. Ez a futam volt pályafutásom legjobb teljesítménya. Büszke vagyok arra, hogy a Citroen csapat tagjaként ebben a pozícióban finiseltem. A futam előtti teszten tudatosult bennem, hogy a Citroen C3 WRC a legjobb autó, amit valaha is vezethettem volna ezen a ralin és ezt sikerült megmutatnom ezen a hétvégén.

Craig BreenNehéz hétvégénk volt, a pénteki defekt miatt drága árat fizettünk, így két napig tisztítottuk a szakaszoka. Amikor viszont a feltételek lehetővétették tették ízelítőt tudtunk adni a sebességükről.  A Power Stage bónuszpontja azt jelenti most a számunkra, hogy optimistán tekinthetünk a közelgő német futamra.

Khalid Al Qassimi : Nehéz futamunk volt. A tegnapi tévedésünk után, nagyon örülök, hogy újra csatlakozhattunk és élvezhettük ennek a hihetetlen futamnak az akcióit. Különösen nagy örömmel tölt el, a csapat teljesítménye, amelyet kemény munkával értek el.

M-Sport Ford WRT

Sebastien Ogier: Nehéz hétvégénk volt, de versenyképesebbek lettünk. A Fiesta tavaly nagyon jól teljesített, de idén kivétel nélkül mindenki gyorsabb tudott lenni. Ez idén nagy meglepetés volt a számomra. Mindent megpróbáltunk, de nem sokat tudtunk tenni. Le kell ülnünk és ki kell elemeznünk a történéseket, miért nem tudtuk tartani a lépést a hétvégén. Az egyetlen pozitívum az, hogy több pontot szereztünk, mint Thierry [Neuville]. Jelenleg ez a fő célunk!

Timmu Suninen: Kemény hétvégénk volt! Szerettünk volna dobogóra állni, de hiányzott némi tempó és nem tudtunk harcolni a leggyorsabb pilótákkal. Képes voltam legyőzni a csapattársaimat és boldoggá tettem Sebet, az utolsó szakasz előtt elengedtem, mivel ő a bajnokságért küzd.

Elfyn Evans: Nem volt ez egy szörnyű hétvége. Bölcsen vezettem és nem gondolnám, hogy bárki is azt mondhatná, hogy ezeket a szakaszokat nem lehetett élvezni. Az viszont biztos, hogy ez a hetedik nem az az eredmény, amelyet szerettünk volna.

Hyundai Shell Mobis WRT

Hayden Paddon : Összességében egy nagyon elégedett hétvégén vagyunk túl. Képesek voltunk lépést tartani a leggyorsabbakkal a kedvenc futamaim egyikén, következetes teljesítményt nyújtva. Természetesen dobogóra vágytunk, de mérlegelnünk kellett és inkább fontos gyártói pontokat szereztünk. A vasárnap reggel arról szólt, hogy kényelmesen és hibátlanul célba juttassuk a kocsit. Nagyon élveztem a szakaszokat a hétvége során. Az autót öröm volt vezetni, ami megerősítette az önbizalmamat. Visszatértünk a helyes útra!

2018 FIA World Rally Championship
Round 08 Rally Finland
26-29 July 2018
Hayden Paddon, Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville: A rajtpozíciónk sokat nyomott a latba a hétvégén. Még a pénteki tévedésünk nélkül sem, hibáztunk az itiner elkészítésében, nem hiszem, hogy előrébb kerültünk volna az összetettben. El kellett fogadnunk a korlátainkat és minden egyes szakasz esetén, további problémák megoldására összpontosítottunk. A fő cél az volt, hogy ne veszítsünk sok pontot Ogierrel szemben, amit a legjobban csináltunk a hétvégén. Mindent beleadtunk a Power Stage-en, jól jöhetnek még ezek a pontok. Összességében mindent megtettünk, a csapat jó munkát végzett és büszkék lehetünk magunkra. Most előre tekintünk, a csapat hazai futamára a Német Rallyra!

2018 FIA World Rally Championship
Round 08 Rally Finland
26-29 July 2018
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andreas Mikkeklsen: Nehéz hétvégénk volt! Meg volt az esélyünk arra, hogy a péntek délelőtti körben minél kevesebb időveszteség nélkül zárjuk. Azonban három percet veszítettünk egy itiner hiba miatt, amire egyáltalán nem volt szükségünk. Így szombaton és vasárnap is elsőként rajtoltunk el a szakaszokon. El kellett kerülnünk minden felesleges kockázatot, Ezt a futamot arra használtuk fel végül, hogy az autót minél jobban megismerjük. Abban viszont biztos vagy már most, hogy Németországban újra támadunk!

2018 FIA World Rally Championship
Round 08, Rally Finland
26-29 July 2018
Action
Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A 68. Neste Rally Finland 2018 végeredménye:

1. O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC 2:13:18.2
2. M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 WRC +32.7
3. J.M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +35.5
4. H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +1:35.6
5. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +2:15.0
6. T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +2:19.2
7. E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +2:29.5
8. C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +3:08.4
9. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +3:51.8
10. A. Mikkelsen A. Jæger Hyundai i20 Coupe WRC +8:37.4

A FIA WRC pilóták pontversenyének állása:

1. T. Neuville 153 p
2. S. Ogier 132 p
3. O. Tanak 107 p
4. E. Lappi 70 p
5. D. Sordo 60 p
6. A. Mikkelsen 57 p
7. J.M Latvala 55 p
8. E. Evans 52 p
9. M. Østberg 48 p
10. K. Meeke 43 p
11. C. Breen 39 p
12. H. Paddon 34 p

A FIA WRC gyártói pontversenyének állása:

1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 228 p
2. M-Sport Ford World Rally Team 202 p
3. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 201 p
4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 153 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ