A Sebastien Loeb – Daniel Elena kettős és a Hyundai Motorsport útjai...

A Sebastien Loeb – Daniel Elena kettős és a Hyundai Motorsport útjai elválnak

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Turkey
18-20 September 2020
Sebastien Loeb, Daniel Elena, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport megerősített, hogy a Sebastien Loeb szerződése kétéves sikeres együttműködés után csendben elválnak, miközben a visszatérés lehetőségét az alzenaui csapat nyitva hagyta. A kilencszeres világbajnok és navigátora Daniel Elena tapasztalatai sokat segítettek a 2019-es gyártói VB cím megszerzésében. A Hyundai Motorsport színeiben két dobogós eredményt sikerült elérni. a Loeb-Elena kettősnek – 2019-ben a Chile Rallyn és 2020-ban a Török Rallyn.

A csapat nem tudta kihasználni Loeb tapasztalatait a világjárvány által sújtott szezonban, mivel a kenyai és az új-zélandi futamokon tervezett részvétele nem valósulhatott meg. A legutóbbi WRC futamon a kilencszeres világbajnok páros ismét megmutatta, hogy a verseny folyamán versenyben volt a győzelemért.

2020 FIA World Rally Championship
Rallye Monte-Carlo 2020
22-26 January 2020
Daniel Elena
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport ajtaja továbbra is nyitva marad Loeb és Elena számára, amennyiben erre sor kerülhet, megfelelő alkalom és igény esetén.  A csapat mindkét versenyzőnek sok szerencsét kíván új kihívásaikhoz, hiszen Loebék a Dakarra készülnek.

2020 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Turkey
18 – 20 September 2020
Sebastien Loeb
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo: Amióta Seb és Danos 2019-ben csatlakozott a csapatunkhoz, egy különleges kiváltságot élvezhettünk azon a téren, hogy rengeteg szakértelem és tapasztalat állt a csapatunk részére nekik köszönhetően. Működésünk minden területe közvetlenül, vagy közvetve profitált a tapasztalatuknak köszönhetően. Mindketten hozzájárultak ahhoz, hogy az elmúlt szezonban küzdjünk, majd megnyerjük a gyártói bajnoki címet. Tudásukat és elkötelezettségüket tökéletesen bizonyították, olyan keményebb futamokon, mint Chile és Törökország. A járvány azt jelentette, hogy nem tudtuk úgy csatasorba állítani őket, ahogy azt a szezon során elterveztük, de a törökországi teljesítményükkel bizonyították mindenkinek a képességeiket és a sebességüket. Minden jót kívánunk nekik a következő fejezetekhez, de szeretnénk nyitva tartani előttük az ajtóinkat, ha valaha is szeretnének visszatérni.

2020 FIA World Rally Championship
Round 05 Rally Turkey
18-20 September 2020
WRC,Portrait, Shakedown, Sebastien Loeb, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sebastien Loeb: Itt vagyunk a Hyundai Motorsportos kalandunk végén, de milyen kaland is volt ez! Rendkívül hálás vagyok azért a lehetőségért, amelyet ezalatt, a két év alatt kaptam, azzal, hogy részleges programot kínáltak a számomra, teljes összhangban az elvárásaimmal, egy nagyon profi csapatban, kellemes légkörben. Ez a két év rendkívül gyorsan telt el – ezt a pandémia több hónappal csökkentette -, de karrierem ezen része alatt egy újabb gyártói sikerhez sikerült hozzájárulnom. Számomra a Hyundai Motorsport adta a legjobb WRC autót, amellyel versenyeztem és nagyon örültem, hogy a legmagasabb szinten versenyezhettem a legújabb generációs WRC autókkal. Most egy új fejezet nyílik a Prodrive-val a Dakar Rallyn, de ki tudja mi vár még ránk a WRC-ben.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ