A Repsol Honda várakozással tekint a Sachsenringre – MotoGP

A Repsol Honda várakozással tekint a Sachsenringre – MotoGP

MEGOSZTÁS

MotoGP 9. futam

Németország – Sachsenring

Az asseni felejthetetlen futamon a legjobb tizenöt pilóta mindössze 16.043 másodpercre végzett egymáshoz viszonyítva, amely minden idők legszorosabb legjobb tizenötös befutója volt. A szigorú, könnyen büntető és technikásan kanyargós Sachsenringen a következő vasárnap megismétlődhet e ez?

Az biztos, hogy a versenynaptár 3.67 kilométeres legrövidebb aszfaltcsíkja a Repsol Honda számára a legsikeresebb helyszínnek bizonyult. Marc Marquez és Dani Pedrosa 14 győzelmet arattak itt, miközben háromszor együtt álltak a dobogón 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben.

Különösen kiemelkedik a világbajnoki éllovas Marquez nyolc egymást követő sikere, három kategóriában, ahol minden alkalomból pole-ból rajtolhatott. Marc és Dani várakozással tekint a szezon kilencedik futamára. Az előbbi megpróbálja növelni előnyét a bajnoki pontversenyben, míg az utóbbi teljesítménye áttörést hozhat a bajnokságban.

Marc Marquez 8 győzelemmel rendelkezik a Motorrad Grand Prix Deutschland pályáján. : 1x 125cc (2010), 2x Moto2 (2011,2012) és 5x MotoGP (2013, 2014, 2015, 2016, 2017). A világbajnoki címvédő, mind a nyolc győzelmét pole-ból érte el.

Dani Pedrosa 6 győzelemmel rendelkezik: 2x250cc (2004, 2005) és 4x MotoGP (2007,2010, 2011, 2012). Ezen felül további négy dobogóval és egy pole pozícióval is rendelkezik.

Marc Marquez

Az asseni győzelem nagyon fontos volt, mert ez egy olyan verseny volt, ahol hihetetlenül könnyű hibázni, de sikerrel tudtuk növelni az előnyünket a bajnokságban. Most egy teljesen eltérő pálya vár ránk, ahol általában sikerült jól szerepelnünk, amely normál körülmények között is nagyon nehéz, de minden évben különböző. Sokan mondhatjátok, hogy mindig ezt mondom, de ez az igazság.

Az időjárás fontos szerepet játszhat, ahogyan ezt a múltban láthattuk. Ha esik az eső, vagy vegyesek a feltételek, minden gyorsan változik, amire készen kell állnunk. Meglátjuk! Igyekszünk péntektől megtalálni azt a szintet, amellyel a hétvége kezdetétől erősek lehetünk, majd vasárnap megint megpróbálunk harcolni a dobogóért .

Dani Pedrosa

Bizakodva várom a futamot, mert a Sachsenringet nagyon szeretem. A legutóbbi asseni futam második részében már sikerült elfogadható tempóban motoroznunk. Erre próbálok építeni a Sachsenringen is. Tovább kell a sebességünkön javítanunk, amikor új abroncsokon vagyunk és az időmérőn is gyorsabbnak kell lennünk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ