A Repsol Honda Team bemutatja a 2023-as színeit a Repsol madridi központjában

A Repsol Honda Team bemutatja a 2023-as színeit a Repsol madridi központjában

MEGOSZTÁS

A MotoGP világbajnokai, Marc Marquez és Joan Mir leleplezték a 2023-as Honda RC213V-t teljes 2023-as festésével.

Szerdán délelőtt újságírók, vendégek és a szurkolók előtt a multinacionális energetikai vállalat madridi Repsol Campusán, a cég székhelyén Marc Marquez és Joan Mir bemutatta a Honda RC213V-t, amellyel a 2023-as MotoGP világbajnokság során versenyezni fognak. A két spanyol versenyző, akik tíz világbajnoki címen osztoznak egymás között, a következő szezonban a Repsol Honda csapat félelmetes felállásában egyesíti erőit.

A Honda és a Repsol szövetsége 29 évre nyúlik vissza, amely során sikerek és technológiai fejlesztések kísérték a fejlődést. Ez a leghosszabb együttműködés a motorsport versenyek világában, és a csapat 15 világbajnoki címet, 183 győzelmet és 454 dobogós helyezést szerzett a királykategóriában.

Marquez néhány komoly, sérülésekkel teli év után újra  visszanyerte kondícióját. A nyolcszoros világbajnok tizenegyedik évében a Repsol Honda csapatnál ismét a bajnoki címért szeretne harcolni. A csapattal eddig 154 nagydíjon 100 dobogós helyezést ért el, ebből 59 győzelmet, 63 pole pozíciót és hat Premier-osztálybeli bajnoki címet.

 

Mir 2020-ban MotoGP-világbajnok volt, valamint 2017-ben a Moto3-as bajnoki címet is megnyerte Hondával. A Repsol Honda csapathoz 65 futam után csatlakozik a Premier Classban, 13 dobogós helyezéssel és egy győzelemmel. Mir a tavaly novemberi valenciai teszten szerezte meg első tapasztalatait az RC213V-vel, az alkalmazkodást pedig a legutóbbi szepangi teszten folytatta.

A Repsol elnöke, Antonio Brufau és a Honda Racing Corporation (HRC) versenyüzemeltetési igazgatója – General Manager Race Operations Management Division – Tetsuhiro Kuwata is felszólalt az eseményen. Az idei szezon fontos lesz a MotoGP történetének legsikeresebb csapata számára, nemcsak a versenyzés, hanem a sportág jövője szempontjából is: 2024-ben a megújuló üzemanyagok valósággá válnak a MotoGP-ben, olyan forrásokat használva, mint a szerves hulladék, hogy a közeljövőben hatékonyan csökkentsék a károsanyag-kibocsátást. A Dorna és a FIM kötelezettségvállalásának köszönhetően a MotoGP üzemanyagainak 2024-ben legalább 40%-ban nem fosszilis eredetűnek kell lenniük, ami 2027-ben 100%-ra emelkedik.

A 2023-as év során Japánban és a Repsol Technológiai Laborban végzett tesztek és munka elengedhetetlen ahhoz, hogy a Repsol Honda Team versenyzőinek a legjobb motor és megújuló üzemanyag kombinációt kínálhassák a következő szezonra. Mindkét cég már egy ideje dolgozik ezen, ahogy azt a Marquez által néhány hónappal ezelőtt Jaramában elvégzett teszteken is láthattuk.

Mielőtt a világbajnokság március 26-án Portimaóban (Portugália) megkezdődik, a versenyzők március 11-én és 12-én hivatalos tesztet tartanak az Autódromo Internacional do Algarve pályán.

Marc Marquez #93
“A motor idén is remekül néz ki! Nagyon várom már, hogy a portugáliai teszten ismét a Repsol Honda csapat színeiben versenyezhessek. Nagyszerű, hogy itt lehetek az egész Repsol családdal, akik már olyan régóta mellettem és a csapat mellett állnak. Fontos teszt lesz Portimao, hiszen van még mit dolgoznunk, de a mérnökök keményen dolgoztak Japánban. Alig várom, hogy folytassam a munkát és elkezdjük a szezont, fittnek érzem magam és készen állok a versenyzésre.”

Joan Mir #36
“Hihetetlen érzés először viselni a Repsol Honda Team színeit, és megmutatni a legújabb Honda RC213V-t  . Megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok ehhez az ikonikus csapathoz, és arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el, ami elvárható, ha egy ilyen csapathoz csatlakozol. Már Sepangban is jól haladtunk, és Portugáliában még van időnk felkészülni, dolgozunk és fejlődünk tovább.”

Tetsuhiro Kuwata – HRC igazgató
“Néhány kihívásokkal teli év után érkezünk a 2023-as szezonhoz, de nem vesztettük el a szellemünket és a lendületünket. A Honda 25 Premier Class világbajnokságot nyert, köztük 24 konstruktőri világbajnokságot, és tudjuk, hogy cégként és konstruktőrként mire vagyunk képesek. A verseny a MotoGP-ben szorosabb, mint valaha, de mi továbbra is a maximumot nyújtjuk, hogy versenyzőinknek megadjuk, amire szükségük van. Örömünkre szolgál, hogy ismét a Repsol partnereinkkel együtt mutathatjuk be az új szezonra új színeinket, egy újabb gyönyörű Repsol Honda Team gépet.

Idén két nagyszerű versenyző vezet nálunk , Marc Marquez története és velünk elért eredményei nem szorulnak magyarázatra. Történelmünk néhány legfényesebb pontját hozta el nekünk, és nagyon örülünk, hogy újra teljes értékűvé vált. A garázs másik oldalán Joan Mir áll, aki 25 évesen már kétszer volt világbajnok, és bizonyítottan gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez. Remélem, mindketten elérik idén azt a sikert, amire mi a Honda HRC-nél tudjuk, hogy képesek.”

Marcos Fraga – A Repsol kommunikációs és vállalati marketing igazgatója
“Mindig nagy büszkeséggel ünnepeljük a Campus Repsolnál a HRC-vel kötött szövetségünket, amely kapcsolat immár 29 éve tart számos közös sikert elérve. Ismét azzal a kihívással állunk szemben, hogy visszatérjünk a diadal útjára. Ez az év nagy jelentőséggel bír szövetségünk számára, tisztában vagyunk azzal a nagy kihívással, amellyel 2024-ben is szembe kell néznünk a bioüzemanyagok MotoGP-be való megérkezésével. Repsol Technológiai Laborunk mérnökei és a Hondánál dolgozó kollégáink szorosan együttműködnek azon, hogy kifejlesszék azokat az üzemanyagokat és kenőanyagokat, amelyeket 2024-ben használni fogunk. Remélem, hogy egy nagyszerű 2023-as szezont ünnepelhetünk, és hogy a Repsol Honda párosítás továbbra is  újabb sikereket hoz számunkra.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ