A magyar EB futamon is a dobogóra tör a Korda Racing

A magyar EB futamon is a dobogóra tör a Korda Racing

MEGOSZTÁS

A bajnoki cím megszerzése után az Európa Bajnokságon is sikeres szereplésben bízva érkezik Nyíregyházára a Korda Racing csapata, Vincze Ferenc és Bacigal Igor célja ugyanis nem sokat változott, a teljes EB élmezőnyt felvonultató Rally Hungaryn is a dobogós helyekre pályázik.

Magyarország legrangosabb raliversenyével zárul az Országos Rallye Bajnokság 2019-es küzdelemsorozata, hiszen akárcsak idehaza, úgy a Rally Európa Bajnokságon is a Rally Hungary zárja az idei pontvadászatot. Azonban amíg itthon már megszületett a bajnokpáros kiléte, az abszolút bajnoki címet a Korda Racing párosa, Vincze Ferenc és Bacigál Igor hódította el, addig az EB-n még három páros is esélyes az első helyre. Ennek megfelelően Magyarországon rég nem látott erősségű mezőny gyűlt össze, csaknem 30 páros adta le nevezését R5-ös autóval.

Közülük természetesen nem hiányozhat a Korda Racing színeiben és a csapat R5-ös Skodájával versenyző Vincze Ferenc és Bacigál Igor sem, akik miután elhódították a bajnoki címet, most arra készülnek, hogy az EB mezőnyben is elcsípjenek egy dobogós helyet. “Bár sokan úgy gondolják, hogy nem fogjuk tudni felvenni a harcot a sokkal rutinosabb EB élmezőnnyel, én hiszem, hogy nekünk, a magyar bajnokságban versenyzőknek is megvan az esélyünk a győzelemre a hétvégén.” – jegyezte meg Vincze a verseny előtt. “Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nehéz verseny lesz a Rally Hungary, de úgy érzem felkészülten várjuk a rajtot!”

“Miért ne nyerhetnénk akár Nyíregyházán is!?” – tette fel a kérdést Korda Erik a bajnoki szezon utolsó versenye előtt “Versenyzőként és immár magyar bajnokként nem is lehet más célunk, mint hogy a győzelemért szálljunk harcba, hiszem, hogy van keresnivalónk az EB mezőnyben is. Ami mindenképp mellettünk szól, hogy mi teher nélkül várhatjuk a rajtot, míg az EB címért harcoló versenyzőknek bőven van mit kockáztatni. Ráadásul ha megnézzük az idei eredményeket,  akkor azt látjuk, hogy a bajnok címért harcolók közül Lukjanuk és Habaj tudott egy-egy futamot nyerni, szóval a hazai pálya előnyét nem szabad lebecsülni. Bár még számunkra is kicsit új ez a verseny, de tavaly azért már szereztünk némi tapasztalatot, bízunk benne, hogy ezt sikerül kamatoztatni és egy újabb szép eredménnyel tehetjük fel a koronát az idei évre.”

Vincze Ferencék mellett további három páros is szerencsét próbál az EB futamon, Hevesi István és Józsa Péter a Mitsubishi Lancer EVO VI-tal, Kerék Balázs ezúttal Tóth Zsolttal és a Citroen DS3-mal, Vizelli Károly és Nagy Péter pedig a Lada VFTS-sel áll rajthoz.

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ