A kategória társak arra fognak sarkallni, hogy helyt kell állnunk…

A kategória társak arra fognak sarkallni, hogy helyt kell állnunk…

MEGOSZTÁS

A kategória társak arra fognak sarkallni, hogy helyt kell állnunk…

Az idén debütáló Goller Ákos egy tapasztalt navigátorral, Tóth Szabival vág neki a Szilveszter Ralinak… és majd a következő bajnokságnak egyaránt.

Elkezdődött a teszt időszak már most a 2022-es R2-es bajnokságra?
– A rali iránti szenvedély nagyobb, mint a józan ész, így jött az ötlet, hogy indulunk mégis a szilveszteri futamon. Viszket már a tenyerem, hiszen négy hónapja nem ültem versenyautóban. A cél, hogy picit megmozgassuk magunkat, és jobban megismerjem a Citroent, mert biztosan másabb, mint a Peugeot volt. Illetve egy tesztnek is hasznos lesz.

Idén debütáltál a raliban, fel tudtad venni a ritmust a többiekkel?
– Igen, ebben a szezonban kezdtem versenyezni. Kunmadarason teszteltünk, aztán voltunk Orfűn, Salgón, Oroszlányban, Vértesen…és most a Szilveszter Rali jön. Természetesen nagyon sokat kell még tanulnom, ez a pár verseny viszont elegendő volt arra, hogy helyén tudjam kezelni a dolgokat, ezért is döntöttem úgy, hogy jövőre R2-ben szeretnék indulni, és maradok a fokozatosság elvénél. Teljes bajnokságban gondolkodom, hogy egy komplett összképet kapjak majd, mit is sikerült véghez vinni a megálmodott terveimhez képest. A tapasztalatgyűjtés most az elsődleges feladatom.

Népes kategóriába csöppensz most, ez motivál?
– Nyilván a kategória társak arra fognak sarkallni, hogy helyt kell állnunk. Egyébként is eredménycentrikus vagyok, ezért mindenképpen szeretnék a saját elvárásaimnak megfelelni, és legalább az első ötben benne lenni. Erős kategóriának gondolom, ügyes kezű pilótákkal, de fel kell vennünk a ritmust. Semmiképpen nem akarok ráfeszülni és terhet rakni magamra, de szeretnék jól menni. Ebben tutira segítségemre lesz az új navigátorom, Szabi.

A navigátoroddal is most fogtok először együtt versenyezni?
– Igen. Ugyan már ismerem Tóth Szabi munkásságát, mert rengeteg belsőt néztem még mikor Bakó Lacival ment. Kimagasló navigátornak gondolom, a tapasztalata és a jó érzéke miatt. Nagyon várom, hogy együtt üljünk az Citroenben, mert biztos sok terhet le tud venni a vállamról, illetve rengeteg tanáccsal fog ellátni, ami hasznomra válik, ezáltal fejlődök majd. Tudatosan választottam ezt a régebbi technikát, mert azt gondolom, hogy az újabb autókkal való különbséget ki lehet kompenzálni, mint ahogy anno Mixi tette. Valami hasonló célt tűzünk ki, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy érezzük és lássuk majd a fejlődésünket.

Reklámpartnereink:
Goller-Trans Kft.; B&ZS Bútor Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Bakó Rally Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ