A Hyundai szeretné folytatni az együttműködést Lappival

A Hyundai szeretné folytatni az együttműködést Lappival

MEGOSZTÁS
https://press.motorsport.hyundai.com/

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul arról beszélt, hogy csapata szeretné, ha Esapekka Lappi 2024-ben is a csapatnáll maradna, tekintettel az autófejlesztéssel kapcsolatos ötleteire.

Az alzenaui székhelyű csapat bejelentette, hogy Ott Tänak 2024-ben újra csatlakozik hozzájuk, így ismét Thierry Neuville lesz a csapattársa. A dél-koreai csapat azt még nem erősítette meg, hogy jövőre négy Rally1-es autót indítanak. Teemu Suninen menedzsere által az egyik finn médiaoldalnak elmondottak szerint pilótája biztosította a hét futamból álló részleges WRC-kampányát a Hyundai-nál, ami azt jelenti, hogy nem tudni, ki osztozik majd a harmadik autón Suninennel, mivel Dani Sordo jövője továbbra is bizonytalan. Ráadásul a pletykák szerint a Toyota felállása nem változik az idei szezonhoz képest, így Lappi lehetőségei a Hyundaira és az M-Sportra korlátozódnak. Végül, de nem utolsósorban a múlt hónap végéig várták a negyedik i20N indításával kapcsolatos döntést, de még mindig nincsenek megerősített hírek róla, miközben nem kizárt, hogy egy fiatal tehetséges pilóta lép a helyére.

“Azt hiszem, ami különösen tetszik nekünk, az Esapekka elkötelezettsége az autó fejlesztése iránt” – mondta Abiteboul.

“Szerintem Thierry nagyon erős, és nagyon határozott véleménye van arról, hogy mit akar, de bizonyos mértékig, ha 10 éve ugyanabban a csapatban vagy, nehezen tudsz új ötleteket és koncepciókat felvetni.

“Ez teljesen normális, ez nem Thierry kritikája, ez egy olyan terület, ahol Esapekka nagyon erős.

“Ő egy új szempárral és perspektívával érkezett, és különböző módokon állította be az autót, és ez nagyon hasznos volt.

“Azt hiszem, mindannyian kíváncsian várjuk, hogyan tudjuk folytatni az együttműködést Esapekkával.

“De anélkül, hogy túl sok részletbe mennék bele, az elmúlt néhány hónapban sok minden történt az ő oldalán, így ismét csak egy kis időt szánunk arra, hogy meglássuk, mi a legjobb neki és nekünk a továbblépéshez.

“Nagyon egyértelmű voltam Esapekkával és Thierryvel is,  megértik, miért tesszük, amit teszünk”.

Végül elmondta Abiteboul, hogy a negyedik autó a Hyundai központjának jóváhagyásán múlik: “A negyedik autóval kapcsolatos megfontolások a közép- és hosszú távú jövőre vonatkoznak, de ezt is meg kell beszélnünk a központtal.

“Többször elmondtam már, hogy fiatal tehetségeket is szeretnénk kinevelni, de ez időbe telik.

“Nyilvánvaló, hogy Ott visszahozatala sem éppen arról szól, hogy éppen fiatal tehetség lenne, de az biztos, hogy ezért szeretnénk egy negyedik autóval a fiatal tehetségekbe fektetni, de ezt is jóvá kell hagyni”.

Forrás: Motorsport.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ