A Hyundai Motorsport felkészült a WRC murvás futamaira a Rally Serras Fafe-n

A Hyundai Motorsport felkészült a WRC murvás futamaira a Rally Serras Fafe-n

MEGOSZTÁS

• A Hyundai Motorsport WRC csapata Ott Tänak/ Martin Jarveojä és Dani Sordo/Carlos del Barrio az elmúlt hétvégén részt vettek a Portugál bajnokság első fordulójában a Serras de Fafe e Felgueiras versenyén vettek részt

• A két Hyundai i20 Coupe WRC szereplésének köszönhetően a portugál rajongók a látványos murvás szakaszokon láthatták a sportág jelenlegi világbajnokait

• A csapat kihasználta a lehetőséget a közelgő murvás futamok előtt, hogy éles körülmények között folytassa a felkészülést miután pár hét múlva elrajtoljanak a Rally Méxikó futamán.

A futam a Hyundai Team Porugal nemzeti kampányának debütálását is jelentette, amelyen a portugál Bruno Magalhães és navigátora Carlos Magalhães második alkalommal fejezte be a ralit, ezzel bizonyítva a Hyundai i20 R5 teljesítményét és megbízhatóságát. Nikolay Gryazin – Jaroslav Fedorov orosz páros bemelegítésnek szánták következő WRC2 versenyükre a Rally México-ra, de sajnos a futam utolsó előtti szakaszán egy baleset miatt az élről kiállni kényszerültek. A harmadik i20 R5-s autót a Serras de Fafe e Felguerras szakaszain a helyi pilóta João Correia terelgette.

A Portugál bajnokság versenykiírása lehetővé teszi a WRC autók indulását a futamokon, bár pontokat nem osztanak ki a számukra.

Dani Sordo: Mindig öröm a számomra a Rally Serras de Fafe ikonikus szakaszain versenyezni. Nagyon élveztük, hogy itt vezethettük a Hyundai i20 Coupe WRC-t és a portugál rajongóknak lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a hazai bajnokságuk láthassák az autóinkat. Sok spanyol szurkoló utazott a helyszínre, amit mindig jó érzés látni. Ott-tal és a csapattal azon dolgoztunk, hogy különböző megoldásokat alkalmazva biztosítsuk a a lehető legjobb beállításokat a murvás futamokra a Hyundai i20 Coupe WRC-hez. Nagyon fontos volt a számunkra, hogy megtaláljuk a megfelelő ritmust a Rally México előtt, amire Rally Serras de Fafe tökéletes lehetőség volt.

Ott Tänak: Ez a hétvége arról szólt a számunkra, hogy belakjuk az autót ezen a felületen is, miközben gyűjtsük a versenykilométereket a közelgő murvás rallyk előtt. Mindig élvezetes egy ilyen népszerű futamon rajthoz állni és ilyen ikonikus szakaszokon versenyezni, amelyeket már ismerünk a Rally de Portugal-ról. Termékeny hétvégénk volt, mert szorosan együttműködtünk a mérnökökkel és Danival, annak érdekében, hogy megtaláljuk a lehető legjobb beállításokat a murvás autónk számára. A futam előtt Spanyolország déli részén teszteltünk a mexikói felkészülés jegyében, de természetesen mindig hasznos, ha több időt töltünk az autóban, különösen versenytempóban, mint most a Fafen.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ