A Hyundai Motorsport Arctic Rally Finland 2021 – beharangozó

A Hyundai Motorsport Arctic Rally Finland 2021 – beharangozó

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
13-16 February 2020
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport beharangozója – Arctic Rally Finland

  • A Hyundai Motorsport célja, hogy kiharcolja a győzelmet a FIA WRC 2021 második futamán az Arctic Rally Finland-on a jövő hétvégén
  • A teljesen havas feltételek vadonatúj kihívást jelentenek a WRC naptárában, amelyek jóval nulla fok alatt zajlik majd a fagyos sarkköri útvonalakon
  • Három Hyundai i20 Coupe WRC fog megküzdeni az Északi-sarkkörön zajló rallyn, Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe, Ott Tänak / Martin Järveoja, valamint Craig Breen / Paul Nagle összetételben
2020 FIA World Rally Championship
Round 02 Rally Sweden 13-16 February 2020
Day 1, Action, Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Alzenau, Németország

A Hyundai Motorsport komoly teljesítményt ígéri a február 26-28. közötti WRC Arctic Rally Finland 2021 futamán, amely a FIA WRC idei második futama.

A WRC naptárának vadonatúj futama az idény egyetlen teljes havas futama, amely a résztvevőket az ismeretlenbe vezeti. Rovaniemi régiójában a hőmérséklet bármikor -30 fok süllyedhet, míg a rövid nappali világosság miatt, több szakasz sötétben kerül majd megrendezésre.

A részvevő pilótapárosoknak, gyakorlatilag a semmiből kell elkészíteniük az itinerjüket, amely igazi kihívást fog jelenteni a fagyos sarkköri körülmények között. A 251.08 versenykilométerből álló tíz szakasz, hófalak között és a szegecses Pirelli abroncsok kulcsfontosságú elemei lesznek a sikeres futamnak, amely valószínűleg az év egyik leggyorsabb futama lesz.

A Hyundai Motorsport versenyképesebb teljesítményre törekszik, mint a januári Rallye Monte-Carlon, ahol a csapat pilótapárosa Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe a harmadik helyen végeztek.

A belga duó (#11) a Hyundai Motorsport három pilótapárosának egyike lesz, akik megküzdenek, majd az első Arctic Rally Finland kihívásaival. Ott Tanak /Martin Jarveojä (#8) jobb eredményben bízik, mint a Montén, míg a Craig Breen / Paul Nagle (# 42) páros az idei szezon első WRC futamára készül. Mindhárom versenyzőpáros extrém körülmények között tesztelte a Hyundai i20 Coupe WRC-t a jövő pénteken kezdődő futam előtt.

A rovaniemi ünnepélyes rajt után a versenyzők észak felé veszik az irányt, hogy kétszer is megbirkózzanak a futam leghosszabb szakaszával. Szombaton a mezőny a futam távjának a felét fogja teljesíteni két körben három-három szakaszt teljesítve, a szervizparktól keletre. Vasárnap ugyanazt a szakaszt teljesíti a mezőny kétszer. Második alkalommal már a bónusz pontokért küzdenek majd a pilótapárosok a Power Stage szakaszon.

2020 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
13-16 February 2020
Craig Breen
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo – Hyundai Motorsport csapatigazgatója

Nem titok, hogy a szezonunk Monte-Carlóban nem a terveink szerint alakult. Az Arctic Rally Finland lehetőség a számunkra, hogy javíthassunk. Mindhárom pilótánk a korábbi havas-jeges futamokon dobogón végeztek, így tudjuk, hogy trükkös feltételek között nagy sebességre képesek. Ez a vadonatúj futam izgalmas kihívás lesz, de nincs időnk a babérjainkon ülni. Mindhárom nap alatt a „játé tetején” a helyünk, nem kevesebb, mint a győzelem lesz a jó eredmény a számunkra!

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az új partnerség első alkalommal harmadik helyet ért a Montén
  • A belga legénység a teljesen havas, jeges futamon szeretne javítani

Neuville: A futam előtti teszttől eltekintve, Rovaniemiben csak egyszer jártam  egy teszten a csapattal, sok évvel ezelőtt. Megfelelő téli körülmények között teszteltünk most. Sok hó borítja a szakaszokat. Hatalmasok a hófalak, de egy-két helyen elég véknyak. Ez egy kihívásokkal teli futam lesz, de nagyon várjuk. Az első közös versenyünk Monte-Carlóban dobogót ért, így Martinj és én, szeretnénk egy újabb erős pontszerzéssel zárni a futamot.

2021 FIA World Rally Championship
Round 01, Rallye Monte-Carlo 2021
21-24 January 2021
Thierry Neuville, Portrait during Day 3 of Rallye Monte-Carlo 2021
Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az észt páros a Montén korán visszavonult
  • A Tänak/Jarveojä kettős idei első dobogós helyezésre vadászik

Tänak: Az Arctic Rally Finland nagyon érdekes futam lesz. Rovaniemi messze északon fekszik Finnországban, így biztos, hogy hideg lesz és sok hó. Körülbelül 10 évvel ezelőtt versenyeztem itt, van némi tapasztalatom néhány gyorsról. Mindenképpen téli futamról van szó és biztos vagyok abban, hogy megfelelő helyre kerül a versenynaptárba. Arra törekszünk, hogy a csalódást keltő Monte után egy reprezentatívabb eredményt célzunk meg magunknak és a csapatnak.

2021 FIA World Rally Championship
Round 01, Rallye Monte-Carlo 2021
21-24 January 2021
Ott Tanak, Portrait during Day 1 of Rallye Monte-Carlo 2021
Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH4

Craig Breen / Paul Nagle (# 42 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az Arctic Rally Finland lesz a 2021-es szezon első futama a #42 rajtszámú páros számára
  • Az ír páros azt szeretné, hogy pozitívan induljon a bajnoki évadjuk

Breen: Nagyon örülök, hogy Paul és én a FIA WRC vadonatúj futamán kezdhetjük meg a 2021-es szezonunkat, amely mindannyiunk számára elképesztő kaland lesz.  Egészen biztosak lehetünk abban, hogy nagyon hideg lesz Finnországban és magas hófalak várnak ránk az Arctic Rallyn. Fontos Paul számára is, hogy jól induljon a szezon. Egy kis időnkbe telik majd a visszatérés…

2020 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
13-16 February 2020
Craig Breen
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ