A Hyundai és az M-Sport sem kapkodja el a 2021-es pilótapárosainak hivatalos...

A Hyundai és az M-Sport sem kapkodja el a 2021-es pilótapárosainak hivatalos bejelentését

MEGOSZTÁS

Ott Tänak és Thierry Neuville is i20 Coupe WRC-t fog vezetni 2021-ben a Hyundai Motorsport színeiben. Azonban a harmadik autó vezetőjéről még nem döntöttek az alzenaui csapat előjárói. Dani Sordo személye szinte biztosnak mondható második egymást követő szardíniai győzelmét követően egy újabb részprogramos évadra.

Sebastien Loeb két év utáni távozásával megnyílhat az út Craig Breen szintén részprogramos szereplése előtt. A Hyundai Motorsport csapatfőnöke Andrea Adamo azonban ezidáig nem erőltette a hivatalos bejelentést.

Andrea Adamo: Jelenleg más dolgokon kell gondolkodnom. A harmadik autóval kapcsolatos terveinkről majd mindent elmondok. Hogy mikor? Majd a Monte előtt.

2020 FIA World Rally Championship
Round 06, Rally Italia Sardegna
08-11 October 2020
Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ugyan ez a története Malcolm Wilsonnak is – M-Sport ügyvezető – aki ezidáig nem erősítette meg a cumbriai székhelyű csapat 2021-es pilótapárosait. A jelenlegi pilóták Teemu Suninen és Esapekka Lappi neve sem került eddig megerősítésre. Wilson nem hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni, sem bejelenteni a 2021-es felállást.

Malcolm Wilson: Nem rohanunk a pilótáinkkal kapcsolatos bejelentéssel, sok dolgunk van folyamatban. Figyelmünk nagy részét a 2022-ben bevezetésre kerülő szabályok kötik le. A jövő év nagyon fontos lesz nekünk. Több kisebb változtatásunk is van az autónkkal kapcsolatban. A jövő évi motorunk lesz a 2022-es homologizációjú alapja.

Természetesen versenyképes szeretnénk lenni a következő szezonban is. Eddig igazából egyik pilótánkkal sem tárgyaltunk semmiről. Őszinte leszek, arra összpontosítok, hogy a vállalat átvészelje a jelenlegi válságot.

Az M-Sport harmadik pilótája, Gus Greensmith, a hírek szerint egy hosszabb szerződésre számíthat a brit csapat színeiben.

A Toyota Gazoo Racing csütörtökön – november 19-én – véglegesítette és jelentette be 2021-es felállását, amikor Sebastien Ogier újabb egyéves szerződése került bejelentésre. Elfyn Evans-t és Kalle Rovanperä-t még egyéves szerződés köti a japán alakulathoz.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ