A Hyundai, a Toyota és az M-Sport is marad 2024-ig a FIA...

A Hyundai, a Toyota és az M-Sport is marad 2024-ig a FIA WRC-ben

MEGOSZTÁS
Fotó: www.wrc.com

A Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) megerősítette, hogy mindhárom jelenlegi gyári csapat, a Hyundai, a Toyota és az M-Sport is leadta csatlakozási szándékát a 2022-ben induló FIA WRC új hibrid korszakához.

A Hyundai többhetes habozást követően, tiszta vizet öntött a pohárba és csatlakozott a másik két gyártóhoz, így az elkövetkező három éves időszakban mindhárom jelenlegi gyártó részese lesz a rally világbajnokságnak új fejlesztésű plug-in hibrid autóikkal.

Jean Todt – a FIA elnöke – A FIA WRC történelmének egy új mérföldkőhöz érkezik 2022-től, amikor is megérkeznek az új generációs autók.
A plug-in hibrid technológiára való áttérés nemcsak az autóipar jelenlegi trendjeit tükrözi, hanem hozzájárul az autósport környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá tételéhez is.
Ez a gyártók és a FIA közös erőfeszítéseinek köszönhető. Az a tény, hogy a jelenleg érintett mindhárom márka, újabb három évre meghosszabbította elkötelezettségét, bizonyítja, hogy a világbajnokság jó irányba tart.

Ez a hároméves együtt működés magába foglalja az új korszak technológiai fejlesztésének költségeihez való hozzájárulást, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a költségtakarékosságra és a fenntarthatóságra. A hibrid technológia fejlődésével párhuzamosan a FIA jelenlegi éves kötelezettségvállalással ellentétben, hároméves cikluson alapuló innovatív modellt vezet be, amely jobb stabilitási és tervezési lehetőségeket, valamint új piacképes eszközt kínál majd minden fél számára.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ