A hegyek Ogieré voltak, Monza Evansé

A hegyek Ogieré voltak, Monza Evansé

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship / Round 12 / ACI Rally Monza / 18th-21st November 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

105.41 kilométer után Evans vezeti a szezonzárót Ogier előtt 1.4 másodperces előnnyel. A hegyi gyorsok Ogiernek, míg a monzai gyorsok Evansnek sikerültek jobban a nap folyamán. Jól kezdett Sordo, de nem úgy Neuville, akinek a plusz abroncs “pótsúlyként” csak hátráltatta a belgát, miután megszabadult tőle sikerült szakaszt nyerni, majd Sordonak is. Számomra a meglepetés Oliver Solberg volt, aki az ötödik helyen zárt a nap végén. Nagy kalandba keveredett Fourmaux, de szerencséjére “fennakadt” a szalagkorláton és szombaton folytatni tudja a ralit! Rovanperä biztonsági üzemmódban, ugrásra készen a Toyota gyártói VB címére figyelve vezet.

A FORUM8 ACI Monza Rally állása az 1. nap után:

1. Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) 1:04:05.2 ó
2. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +1.4 s
3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +21.6 s
4. Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) +24.6 s
5. Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai i20 Coupe WRC) +50.6 s
6. Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota Yaris WRC) +1:05. 5 p
7. Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Fiesta WRC) +1:14.1 p
8. Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:28.6 p
9. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +1:57.3 p
10. Yohan Rossel/Jacques-Julien Renucci (Citroën C3 Rally2) +4:21.3 p

Sébastien Ogier 
“Ez egy jó nap volt. Ma reggel nagyon élveztem a hegyi szakaszokat. Jó volt az érzés az autóban, jó munkát végeztünk a verseny előtti teszten, és jó volt látni, hogy jönnek az idők. Amikor jó vezetni, akkor közel lehetsz a határhoz, mégis jól érzed magad. Ma délután a pálya körüli gyorsokon egy kicsit inkább a biztosra mentem, mert sok mindent el lehet volna rontani egy ütközéssel, és az SS5-ös pályán volt egy problémánk is, ami némi időmbe került. De ez rendben van, elégedett vagyok azzal, ahol most tartok, és holnap is meg kell próbáljuk ugyanezt csinálni.”

Elfyn Evans
“Kihívást jelentő reggel volt a sűrű köddel, és a tapadási szintek folyamatosan változásával, részben a nedvesség miatt, valamint a különböző felületek miatt is, de nagyon élvezetes volt vezetni. Kicsit időt vesztettünk Sebhez képest, frusztrált voltam, hogy néhány másodpercet elvesztettem. De jó délutánunk volt. Idén sokat tettem azért, hogy erősebb legyek ezeken a szakaszokon. Jó vezetni, de a különbség Sebhez képest gyakorlatilag semmi, ő egy kicsit erősebb volt nálunk a hegyekben, szóval ezt meg kell néznünk, és holnap reggelre megpróbálunk javítani.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ