A FIA WRC 2019. évi világbajnoka Ott Tänak !

A FIA WRC 2019. évi világbajnoka Ott Tänak !

MEGOSZTÁS
Fotó: wrc.com

Thierry Neuville nyerte az 55. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2019 futamát. A Hyundai Motorsport belga pilótája mindent megtett, hogy életben tartsa saját esélyeit a világbajnoki címre. Ott Tanak azonban tegnap délutántól ellenállhatatalanul kezdett autózni és a csapatként küzdő hyundaijos pilótákat egyenként előzte meg – Sébastien Loeb, Dani Sordo.

Az “I”-re a pontot Tänak azzal tette fel, hogy megnyerte az SS17 La Mussara 2 [Power Stage] szakaszt és Dani Sordot 0.4 másodperccel megelőzte és a második helyen fejezte be a katalán futamot, míg Thierry Neuville, Elfyn Evans mögött a harmadik helyen zárt! Ott Tänak így Thierry Neuvillel szemben a záró ausztrál futam előtt 35 pontos előnyre tett szert és megnyerte a 2019 -es FIA WRC egyéni nvilágbajnoki  címét.

Sébastien Loeb  kilenc és Sébastien Ogier hat világbajnoki címét követően újabb pilóta nyert világbajnoki címet a 32 éves észt Ott Tnak személyében.

Ott Tänak: Nehéz szavakba önteni azt a nyomást , amelyet a hétvége során éreztem. A pályafutásom során, mindig is ez volt a célom, hogy ezt átéljem és kezelni tudjam ezt az érzést és most ez a szint volt a következő. Ha ennek a küszöbén állsz el sem tudod ezt képzelni. Köszönöm a csapatnak, nagyszerű munkát végeztek. Nem akartam feleslegesen kockáztatni, de az anyám tegnap este azt mondta, hogy ha akarok valamit, tegyem meg. Ma megtettem és megtörtént.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ