A fejlődés útjára léptek…

A fejlődés útjára léptek…

MEGOSZTÁS

 

A szilveszteri futamon Goller Ákos és Tóth Szabi már egy Citroen C2R2-vel indult, amivel 2022-ben teljes szezont terveznek a srácok Rali2-ben.

 

Feladta a leckét a szilveszteri autózás?

– Igen, de ez a fejlődésünkhöz szükséges. Még soha nem mentem esőben, új volt a Citroen C2R2 is számomra, meg Szabi és a csapat is, hiszen első bálozók voltunk együtt éles bevetésen. A kocsi továbbra is tetszik, szimplán csak meg kellett tapasztalnom azt, hogy vízen milyen irányba mozog az autó. De mire belejöttem volna, addig pont vége lett a versenynek, ami egyébként is számunkra még csak teszt volt.

Sok múlik a gumi választáson…már tudjátok ugye?

– Ezt előtte is tudtuk, de a fejünkben olyan szépen összeállt a kép. Kitaláltuk, hogy elöl legyen száraz gumi, hátul meg eső…aztán mire elrajtoltunk első nap, pont elkezdett esni. Persze, hogy itt azonnal elindult a kálváriánk, mert megforogtunk, és ott hagytunk azonnal értékes perceket. Viszont furcsa módon nagyon jól lereagáltam ezt a helyzetet, sokkal jobban, mint máskor…csak nevettem magamon. Nyilván egy nem teszt jellegű futamon bántott volna, de ide azért jöttünk, hogy tanuljunk.

Hol kezdeted el azt érezni, hogy oké nyomjuk neki?

– Az utolsó szakaszon, amikor kicsit változtatott Geri a beállításon…na ott kezdődött volna számomra a buli, mikor mások már elkezdtek pakolni. A legtöbb fejtörést a hideg és a gumi okozta, mert sosem tudott rendesen bemelegedni. Fejben rendeztem, hogy most nem szárazon megyek, és onnantól egyre jobban éreztük magunkat, és kezdtem rákapni az ízére. Az eredményeket csak annyiból figyeltem, hogy hol mennyit tudok javítani, és amikor lendületbe jöttünk, hirtelen ott termett egy lassító, ami csak halkan mondom, az előtte lévő körön balról volt és három soros, itt meg már jobbról és négy soros. De nagyon bajt nem okoztunk, a lökhárító pedig a raliban olyan, mint az étteremben egy pohár…fogyóeszköz – nevet Ákos.

Megismertétek egymást Szabival, csapattal, autóval…jöhet a 2022-es bajnokság?

 – Pontosan így gondolom. Az első perctől jól éreztük magunkat Szabival a kocsiban, valóban nagy segítség volt tőle a sok év tapasztalata, amivel segítette már most is a haladásomat. Az autó lehet mások számára régi technikának számít, mi mégis abban bízunk, hogy elő tudjuk belőle csalogatni azokat az extra dolgokat, aminek köszönhetően egész évben lépést tudunk majd tartani a Rali2-es kategória társakkal. Szeretnénk majd Orfű előtt még egyet tesztelni, hogy ne az első rajt után rázódjunk bele, hanem már jóval előtte. Ezek a tervek, aztán látjuk mit hoz… és tanít a bajnokság számunkra.

 

Reklámpartnereink:

Goller-Trans Kft.; B&ZS Bútor Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ