A Citroën Total WRT megkezdte a 2019-es szezont

A Citroën Total WRT megkezdte a 2019-es szezont

MEGOSZTÁS

A Citroën Total World Rally Team ma bemutatja a C3 WRC-k új színeit, melyeket idén Sébastien Ogier – Julien Ingrassia és Esapekka Lappi – Janne Ferm vezet, mivel a 2019-es WRC szezon hivatalosan is elindult az Autosport International Show-n a NEC Birminghamben. A márka századik évfordulójának megünneplésére készült vadonatúj arculattal, mivel a Red Bull visszatér a Total és a Michelin hosszú távú partnerei mellett.

  • Száz évvel ezelőtt André-Gustave Citroën francia iparos alapította a Citroën a márkát. Azóta jelentős globális márkává vált, amely számára a motorsport mindig is létfontosságú volt. A márka alapításának 100. évfordulójának méltó megünneplésének érdekében a C3 WRC-t a márka eredeti logójának kettős harangjával díszítették, amely szimbolikus tisztelgés a márka 1919-es megalapításának évére.

  • A C3 WRC-n látható a Total márkaneve, amely még hosszútávú partnere a Citroën-nek. Érdekesség, hogy ez a kapcsolat 2019-ben lesz 50 éves a Citroën és a francia olajipari vállalat technikai együttműködésüket a motorsportokban. Az évek során ugyanolyan erős kapcsolat alakult ki a Michelin-nel. A világhírű francia gumiabroncsgyártó idén is támogatja a csapatot. Visszatér a csapathoz a híres energiaital gyártó cég a Red Bull, amely már korábban támogatta a Citroent 2008 és 2012 vége között. Idén ismét látható lesz a márkanév a csapat autóin, illetve pilótapárosaik csapatruházatain.

  • A birminghami Autosport International Show hivatalos média bemutatkozását követően, közeleg az első igazi akció, a Monte Carlo Rallye – január 22-27. A Sebastien Ogier – Julien Ingrassia és az Esapekka Lappi –Janne Ferm pilótapárosok képviselik a csapatot a trükkös Francia-Alpok béli szakaszokon. A nyitó futamot a 2019-es szezonban még tizenhárom, ugyanolyan igényes verseny fogja követni. A szezon ismételten Ausztráliában zárul (november 14-17.) A Citroën Total WRT 1999 óta 99 WRC futamgyőzelmet ért el, a FIA WRC új szezonjában 100. futamgyőzelme mellett a világbajnoki címért kíván harcolni.

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ