85° Monte Carlo Rallye – SS6 – SS7 – SS8 – Neuville...

85° Monte Carlo Rallye – SS6 – SS7 – SS8 – Neuville 1x, míg Ogier 2x nyert szakaszt

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship
Round 01, Rallye Monte-Carlo
16-22 January 2017
Dani Sordo, Marc Marti, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A mai délután kör során Ogier két míg Neuville egy gyorsot nyert meg. Ogier még délelőtt hófalban végezte a nyitó gyorson. A négyszeres világbajnok a mai napot végül a második helyen zárta, miután megelőzte csapattársát Ott Tänakot, mindössze 0.3 másodperccel.

A futam állása:
1. Neuville 2:05:24.6 ó
2. Ogier +45.1 s
3. Tänak +45:4 p
4. Latvala +2:09.7 p
5. Sordo 2:57.8 p
6. Breen 3:04.1 p
7. Mikkelsen (WRC2) +5:50.8 p
8. Evans + 8:12.1 p
9. Tidemand (WRC2) +8:22.4 p
10.Kopecky (WRC2) +8:38.2 p

Neuville: A mai délelőtti körben, úgy éreztem, hogy nagyon kényelmes volt az autó, ennek ellenére, néhány beállításon a déli szervizben változtatni szeretnénk. Szűk kanyarokban alul kormányzottnak éreztük az autót és egy kicsit jobban csúszott, mint ahogy vártuk. Elrajtoltunk a délután körre és az itinerünk “nem adta ki”, mert a feltételek megváltoztak, ugyanis több helyen elolvadt a hó és a jég, mint ahogy várjuk, latyakosabb voltak a gyors. Sok időt veszítettünk. Az utolsó gyorson nagyon jól mentünk, majd az egyik hajtűben elakadt az autó és leállt a motor. Jó tíz másodpercünkbe került, mire újra sikerült az újraindítás. Nem ez volt a legjobb formája a nap zárásának, de boldog vagyok, hogy ilyen különbséggel vezetem a futamot. Bár a Montén sosincs elegendő előny, ráadásul tudjuk, hogy Seb és Ott is a nyakunkban fog lihegni és keményen fogják nyomni. Hosszú út áll még előttünk, de nem hagyjuk magunkat!

A délutáni körre ismételten 6-6 db szöges kocsival vágtak neki a pilóták.

Ogier a középső és a záró gyorsot nyerte meg – SS7 – Nagyon nehéz volt vezetni latyakban. Minden megtettem amit csak tudtam, nagyon csúszós volt és találkoztunk aquaplaning jelenséggel is. Néhány beállításunkat kiigazítottunk az autó így jobb lett. SS8 – Ez egy kemény nap volt az biztos. A feltételek kemények voltak és délután sem lettek könnyebbek. Az autót könnyebb volt vezetni. Lépésről-lépésre javulunk.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ