85° Monte Carlo Rallye – SS3 – SS4 – SS5 történései

85° Monte Carlo Rallye – SS3 – SS4 – SS5 történései

MEGOSZTÁS

 

2017 FIA World Rally Championship
Round 01, Rallye Monte-Carlo
16-22 January 2017
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

SS3 – Agniéres hu Devoluy – Le Motty – 26.64 km

Tiszta égbolt alatt vágnak neki a pilótapárosok a mi szakaszoknak. Paddon kiválását követően Ogier, Neuville,Sordo, Latvala, Tänak, Meeke, Breen, Evans, Hänninen, Lefebvre sorrendben rajtolnak el a legjobbak mezőnye két perces rajtoltatással. Valamennyien a Michelin szögesgumijaiból vittek magukkal 6-6 darabot. A szakasz festői útvonalon kanyarog a a Devolugy hegyek között és a Sautet tó mentén.

A szakasz 2.5 kilométerében Ogier lecsúszott a szakaszról egy jobbosban és a hófalban ragadt. Evans is árkot járt ugyan ott!

Ogier: Egy elágazásnál történt, ahol tiszta jég volt minden. Nem tudom mi történt, húztam a kéziféket, de az autó nem fordult. 10 km/h sebességgel becsúsztunk az árokba, és ott ragadtunk. Szuper trükkös volt. Elsőként a szakaszon szenvettünk balesetet. Azt hiszem leszünk még gyorsabbak is! Nem ilyen kezdetre számítottunk ma reggel.

A szakaszt Ott Tänak nyerte 19:17.8 perccel Neuville és Tänak előtt.

Tänak: Ez igazán trükkös volt, több veszélyes momentummal. Volt egy kis rádió interferenciám. A füllhalgatómban hallottam a saját csapatom embereit, ami egy kicsit zavaró volt.


SS4 – Aspres Les Corps – Chaillol – 38.94 km
SS5 –  St.Leger Les Melezes – La Bátie Neuve 16.83 km

A Hyundai i20 Coupet vezető belga Thierry Neuville győzelmeivel zárult az első kör két gyorsa. A két gyorsot követően 31.7 másodperccel vezetett Neuville Ott Tanak előtt.

Neuville számára izgalmas pillanatokat tartogatott az SS4 szakasz, miután az egyik visszafordítóban elakadt a Hyundai i20 Coupe.

Neuville: Kevesebb a jég a hó alatt így az itiner kicsit lassabb, az záró lejtmenet során. Remek érzés szegecses gumikkal aszfalton versenyezni. Sokat mozog az autó, nagyon szép a “műsor”, csak ez nem hatékony!

Kris Meeke számra befejeződött az idei futam, mitán megsérült a C3 WRC első felfüggesztése, miután lesodródott az útról és az megforgatta a brit autóját.

Juho Hänninen is kiesett (SS5) miután egy fának ütközött… Így Latvala lépett előre a negyedik helyre.  Latvala reggele sem indult egyszerűen, miután a parc ferméből kifelé nem akart beindulni… Jari-Mattiéknak kellett kitolni a kocsit. A csapat beindította a motort, de már nem volt idő arra, hogy finomítsák a Yaris WRC beállításait.

Dani Sordo az ötödik. Neuville-hez hasonlóan ő is elakadt az egyik hajtűben.

Breen túl élt két megforgást az SS4-en. Mikkelsen vezeti a WRC kategóriát Pontus Tidemand előtt. A további sorrend Evans és Boffier.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ