56. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada – Neuville mesterhármas délután

56. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada – Neuville mesterhármas délután

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship
Round 11, Rally de España
14-17 October 2021
Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville délelőtt még alulkormányzottságra panaszkodott, majd a déli szervíz után elkapta a fonalat és mindhárom déután szakaszt megnyerte és egy karcsú 0.7 másodperces előnnyel vezeti a futamot Elfyn Evans előtt.

Az SS4 szakaszon az egyik gyors jobbosban Tänak túl gyorsan érkezett és az egyik fa elkapta a Hyundai i20 Coupe WRC bal elejét és az észt pilóta kiállni kényszerült.

Thierry Neuville: Ma délután már jobban éreztem magam a kocsiban. A reggeli körön sok alulkormányozottságot tapasztaltunk, és úgy éreztem, hogy inkább tolom az autót, mint vezetem. A kanyargós utakon úgy éreztem, hogy gyorsabban is mehettem volna, de nem tudtam befordítani az autót. Holnap más profilú szakaszok várnak ránk, sokkal áramlósabbak, és remélem, hogy ezek jobban megfelelnek majd nekünk. Mindent meg fogunk tenni, hogy harcban maradjunk Elfynnel, aki nagyszerűen kezdte a ralit. Ez egyfajta ébresztőként hatott ránk, de most már újra játékban vagyunk.

Elfyn Evans: A mai reggelünk nagyon jól sikerült. Jó volt az érzés az autóban, és jó ritmusba is kerültünk, de meglepett, hogy milyen jó időt értünk el az első szakaszon. A délutáni kör nagyrészt rendben volt, csak a középső szakasz volt az, ahol egy kicsit koszosabb volt, ami úgy tűnt, hogy egy kicsit nehé volt nekünk. Volt egy nagy pillanatunk is, amikor elég keményen nekimentünk egy járdaszegélynek, de megúsztuk. Most nagyon szoros a verseny az első két helyezett között, és minden adott ahhoz, hogy holnap egy újabb trükkös nap elé nézzünk.

Sébastien Ogier: Ez egy részben elfogadható nap volt a számunkra. Nem volt olyan jó, mint szerettük volna, hiszen úgy jöttünk ide, hogy a győzelemért akarunk harcolni, de a nap folyamán nem volt meg a ritmusunk ehhez. Ma délelőtt nem volt rossz, de Elfynnek különösen jól sikerült. Délután volt néhány nagyon piszkos szakasz, azokon egy kicsit küzdöttem, de nem akartam teljes kockázatot vállalni. Tizenkilenc másodperc egy kicsit túl nagy különbség ma este, de tovább dolgozunk, hogy javítani tudjunk, ráadásul még mindig olyan helyzetben vagyunk, hogy értékes pontokért harcolhatunk, szóval majd meglátjuk, mit hoz a holnap.

A futam állása a pénteki 112.02 kilométer után:

1. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC 1:01:26.6 ó
2. Evans/Martin – Toyota Yaris WRC +0,7
3. Ogier/Ingrassia – Toyota Yaris WRC +19,4
4. Sordo/Carrera – Hyundai i20 Coupe WRC +24,8
5. Rovanperä/Halttunen – Toyota Yaris WRC +38,0
6. Fourmaux/Coria – Ford Fiesta WRC +1: 10.2
7. Greensmith/Patterson – Ford Fiesta WRC +1: 28.9
8. Solberg/Drew – Hyundai i20 Coupe WRC +1: 55,6

Két érdekesség: A futam után Gus Greensmith navigátora Chris Patterson befejezi az együttműködést pilótájával, míg a futam 4. helyén álló spanyol Dani Sordo 2022. végén befejezi pályafutást a WRC-ben.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ