Esapekka Lappi újabb győzelme kapujában – WRC Rally Sweden 2024

Esapekka Lappi újabb győzelme kapujában – WRC Rally Sweden 2024

MEGOSZTÁS
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä nyerte a mai nyitógyorsot, Evans és Katsuta előtt. Az összetett élén továbbra is Az Esapekka Lappi – Janne Ferm duoó. Elyn Evans megelőzte a tegnap este kisebb hibát vétő Adrien Fourmauxot az összetett második helyén.Oliver Solberg továbbra is a WRC2 éllovasa Elliott Edmondson értő navigálása mellett.

A futam állása az SS16 Västervik 1 – 25.50 km után:

1. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1
2. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +53.2
3. Fourmaux/Coria – Ford Puma Rally1 +58.2
4. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +2:05.7
5. Solberg/Edmondson – Škoda Fabia RS Rally2 +4:19.1
6. Pajari/Mälkönen – Toyota GR Yaris Rally2 +5:37.1
7. Linnamäe/Morgan – Toyota GR Yaris Rally2 +5:41.1
8. Korhonen/Viinikka – Toyota GR Yaris Rally2 +5:57.0

Esapekka Lappi“Elégedett vagyok, a lehető legjobb helyzetben vagyunk, de nem volt igazán élvezetes vezetni ebben a helyzetben. Próbáltuk kezelni az előnyünket és nem kockáztatni, hogy kíméljük a gumikat az utolsó szakaszokra, de sikerült. A mai nap egyértelműen nagyon megterhelő volt a gumik számára, különösen a körök első és utolsó szakasza, amelyek nagyon koptatóak voltak. Még nem végeztünk, és nem akarok túl korán ünnepelni. Még négy szakasz van hátra, különösen két hosszú szakasz, ahol bármi megtörténhet. Örülök, hogy ebben a helyzetben vagyunk, de még nincs vége.”

Elfyn Evans“Ez a reggel egészen jól ment, amíg a kör utolsó szakaszának egyik kereszteződésében egy kicsit ügyetlen hibát nem követtünk el, ahol az autó eleje havat kapott, és elég sok energiát vesztettünk. Kicsit csalódott vagyok emiatt, mivel ez elég sokba került nekünk a második helyért folytatott harcban. Délután már sokkal nehezebb volt visszavenni az időt. A második szakaszon, amikor sok kavics jött át, a gumik kopása nagy volt, és meg kellett próbálnunk megmenteni a szegecseket: Az utolsó szakaszra már nem maradt tapadásom hátul. Holnap egész nap nagy nyomás lesz, hogy minél több pontot szerezzünk.”

Adrien Fourmaux“Számunkra most csak az a cél, hogy megszilárdítsuk a dobogót. Tegnap megszereztük a második helyért járó pontokat. Nem vállaltam semmilyen kockázatot. Minden rendben van.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ