45.Dakar – Loeb nyerte a mai szelektívet

45.Dakar – Loeb nyerte a mai szelektívet

MEGOSZTÁS

 

201 LOEB Sebastien (fra), LURQUIN Fabian (bel), Bahrain Raid Extreme, BRX, Prodrive Hunter, Auto, FIA W2RC, action during the Stage 3 of the Dakar 2023 between Al-‘Ula and Hail, on January 3rd, 2023 in Hail, Saudi Arabia – Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Két nap “szívás” után Sebastien Loeb szakaszt nyert bedurrant karizmokkal! – 4. szakasz – Ha’Il > Ha’IL (148 km+425km )

Loeb 4:11.34 órás idővel teljesítette a szakaszt. Mögötte Peterhansel, Sainz , Al-Attiyah és Al Rajhi sorrendben értek célba. Az első és az ötödik pilóta között 7:04 perc volt a különbség.

Sebastien Loeb:„20 kilométerrel a szakasz a vége előtt elveszítettük a szervokormányt”

“Próbáltuk nagyon keményen nyomni ezen a szakaszon. Végig teljes támadásban voltunk. Húsz kilométerrel a vége előtt elveszítettük a szervokormányt, így nagyon lassan kellett befejeznünk a szakaszt. Nem tudtam az autót a pályán tartani. Egy ponton kiugrottunk a nyomból, mert nem tudtam elfordítani a kormányt. Nagyon nehéz volt befejezni a szakaszt, de a végén még így is miénk a legjobb idő, szóval ez jobb, mint a semmi”.

200 AL-ATTIYAH Nasser (qat), BAUMEL Mathieu (fra), Toyota Gazoo Racing, Toyota Hilux, Auto, FIA W2RC, action during the Stage 3 of the Dakar 2023 between Al-‘Ula and Hail, on January 3rd, 2023 in Hail, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI

Az összetettben 16:34.13 órás idővel Al-Attiyah vezet. 2.Al Rajhi +18:12 p, 3. Peterhansel +18:52 p, 4. Sainz +32:55 p

Nasser Al-Attiyah: „Nagyon gyorsak voltunk, és nem hibáztunk”

“Hosszú szakasz volt, ami nem voltkönnyű és nagyon kemény sem. Sok volt a tevefű és a  nyílt terep. Volt egy defektünk, aztán megpróbáltuk nyomni. Nem tudom, mi lesz az eredmény, de szerintem ez egy jó eredmény a számunkra. Tényleg nagyon gyorsak voltunk. Egyáltalán nem hibáztunk, és Mathieu jól navigált. Elégedettek vagyunk. Ezzel a negyedik nap véget ért, és most már az ötödik nap elé nézünk. A verseny tényleg minden nap változik, de próbáljuk tartani a stratégiánkat és a tempónkat minden nap. Az Audi gyors a homokban, de elégedettek vagyunk, hogy befejeztük a negyedik napot, és meglátjuk, mire leszünk képesek a következő napon. A második hét érdekesebb lesz, jelenleg elégedettek vagyunk”.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ