Turán Frigyes nyerte a II. ZEG Rally Showt

Turán Frigyes nyerte a II. ZEG Rally Showt

MEGOSZTÁS

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes volt a leggyorsabb a II. ZEG Rally Shown. Gyarmati Ariel és navigátorai álltak a dobogó második fokán, a harmadik pedig Cseh Vilmos és Bán Viktor lett. A Zalaegerszegre látogató nézők a kibővített rendezvényen testközelből láthatták a versenyzőket, köztük két WRC-t is.

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes mind a 11 gyorsasági szakaszon a leggyorsabb volt, nagyon magabiztosan nyerték a versenyt, így a tavalyi második hely után ebben az évben elsők lettek Zalaegerszegen. A Dísz téren rendezett díjkiosztón boldogan locsolták a pezsgőt és köszönték meg a nézőknek a szurkolást.

Bár nem az időeredmény számított, mégis az utolsó körben dőlt el a dobogó másik két foka. Gyarmati Ariel az utolsó előtti gyorsaságin vette át a második helyet Cseh Vilmostól. A Mitsubishivel versenyző Gyarmati vendégnavigátorokkal autózott, Cseh Vilmosék sem vették túlságosan komolyan a csatát, amit így végül mindketten nagyon élveztek.

A lényeg ugyanis a jó hangulat volt. A közönségnek, a csapatuknak és saját maguknak szerettek volna egy emlékezetes napot a párosok. A kibővített ZEG Rally Shown ez sikerült is, mindenki megtalálta azt a szakaszt amit legjobban kedvelt, a két ralis gyorsasági, Gellénháza és Nagylengyel mellett a ZalaZONE szakaszai, és a belvárosi gyorsasági a technikásabb részeket kedvelőket szórakoztatta. Mellettük pedig azt a sokezer szurkolót akik a pálya szélén bíztatták kedvenceiket, a szervizparkban pedig begyűjthették az autogramokat.

Sajnos Csomós Miklós csak néhány száz métert versenyzett a ZEG Rally Show-n, ők a verseny első gyorsaságijának elején árokba csúsztak és nem tudták folytatni. Mixi nem is a kiesés miatt volt igazán szomorú, hanem azért, mert így nem tudta megköszönni a rajongóknak az egész éves támogatást.

Sokáig második volt a tavalyi harmadik helyezett Ollé Sasa. Az ötödik gyorsaságin kicsúsztak és a forró kipufogó meggyújtotta az autó alatt a füvet. Az oltással sok időt veszítettek, így utána hiába autóztak továbbra is jó időket, már csak a közönséget szórakoztatták.

A szurkolók két WRC-t is láthattak a II. ZEG Rally Shown. Schubert István ezen a hétvégén mutatta meg először a 2021-es Ford Fiesta WRC-t, ami hatalmas sikert aratott. A páros még csak ismerkedett az autóval, de amikor kicsit növelték a tempót, azonnal megmutatták a Fiestában rejlő potenciált. A szervizparkban pedig a tömeg mutatta, hogy merre jár a gyári festésű WRC. Csík Zoltán a Subaru Impreza S12 WRC-t hozta el újra, de ezt az autót sem lehet megunni, sem szurkolónak, sem versenyzőknek.

Turán Frigyes (1. hely):

“Köszönjük ezt az egész rendezvényt, nagyon jól éreztük magunkat! Ez már kezd egy komolyabb rally versenyhez hasonlítani. Szerintem a két külső gyorsasági az nagyon-nagyon jó volt, nekem nagyon tetszett. Tanultunk megint egy picit a gumikról, de abszolút tudtunk dominálni, ennek nagyon örülök Annak ellenére, hogy azért adtunk élményt is a nézőknek, próbáltunk elég sokat menni látványosan. Sanyiékat sajnálom hogy kiestek, én azt gondolom, hogy velük lehetett volna egy közeli meccs, nem volt szerencséjük, de hát ez van. Örülök, hogy itt lehettünk és köszönjük, és azért jó most nyerni. Boldog születésnapot kívánok Áginak!”

Gyarmati Ariel (2. hely):

“Megszereztük a második helyet, nem volt gyerekjáték! Gratulálok a vendégnavigátoroknak, nagyon jó munkát végeztek, a végére még az időket is megtanulták számolni. Színvonalas rendezvény volt, nagyon jól éreztük magunkat, biztos, hogy jövőre is itt leszünk. Nem gondoltuk, hogy ebben a mezőnyben el tudjuk érni a második helyet, szerencsére nem volt semmilyen problémánk. Köszönjük a szurkolóknak is a támogatást, jó volt látni őket a pályák mellett.”

Cseh Vilmos (3. hely):

“Volt 20 másodperc a nap folyamán ami rajtam múlt, a két autó között van vagy 100 lóerő különbség, és a váltónk is hosszú volt, a gumiból is kemény kellett volna a végére, de nem ez a lényeg. Jól éreztük magunkat, megpróbáltunk jól szerepelni, a közönségnek is autózni. Úgy érzem jól sikerült, dobogón vagyunk, mosolygunk!”

Kovács Antal (4. hely):

“Jól éreztük magunkat. A két reggeli pálya kifejezetten jó volt, a technikás részeket annyira nem szeretjük, de érdekesek voltak. A közönségnek tetszett, sokan voltak, nekik is autóztunk. A déli ebédszünet kicsit hosszú volt, utána nehezebb volt belelendülni újra a két záró gyorsaságira, és el is fáradtunk a végére. Örülök, hogy ilyen sokan jöttek el, végül is a rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítsük a rallyt, az pedig sikerült”

Berta László (5. hely):

“Tavaly is itt voltunk, jól éreztük magunkat, most is a nézőknek autóztunk és ismét jól éreztük magunkat. Szélesek az utak, lehetett csúszkálni, jó volt a hangulat, az ötödik hely pedig ezzel az autóval remek eredmény, őszintén szólva nem is tudom hogyan sikerült. Látszott, hogy a nézőknek is nagyon tetszik, nekünk is teszett belül, bár volt egy-két meleg helyzet, de szuper volt.” 

A II. ZEG Rally Show végeredménye:

  1. Turán Frigyes – Farnadi Ágnes – Volkswagen Polo GTI R5 38:30.0
  2. Gyarmati Ariel – Kocsis György – Mitsubishi Lancer EVO IX +1:38.3
  3. Cseh Vilmos – Bán Viktor – Skoda Fabia R5 +1:44.8
  4. Kovács Antal – Istovics Gergely – Hyundai i20 R5 +2:14.2
  5. Berta László – Fuch Gábor – Peugeot 208 Rally4 +3:58.1
  6. Hoffer Zsolt – Paróczai László – Ford Fiesta Rally3 +4:10.3

Forrás: II. ZEG Rally Show

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ