40° Dakar 2018 – Stage 3 – Pisco / San Juan de...

40° Dakar 2018 – Stage 3 – Pisco / San Juan de Marcona – 208 km + 296 km

MEGOSZTÁS

Nasser Al-Attiyah visszatért a versenybe, miután megnyerte a mai Pisco – San Juan de Marcona 296 kilométeres mért szakaszát. A katari pilóta Toyotájával maga mögé utasította legnagyobb ellenfeliet a Peugeot Sport mind a négy Peugeot 3800DKR Maxit. Nasser mögött Peterhansel, Despres, Sainz és Loeb sorrendben értek célba az “oroszlánosok”.

@nasser_dakar en route to / camino a ? #Dakar2018 #DakarPerú2018 ? World / A.Vialatte

A post shared by Dakar (@dakarrally) on

Összetettben Peterhansel (6:34.58 ó), Despres (+3:11 p), Al-Attiyah (+7:43 p) a sorrend.

A címvédő sikerét hozta a motorosok száguldása. #001 Sunderland (KTM) Benavidest (Honda) és a korábbi győztest Toby Price-t is magamögé utasította.

Az összetettben Sunderland (6:44:23 ó) előnye Benavides előtt (+ 4:38 s) a harmadik helyen Quintanilla (+5:00 s) áll három szakasz után.

Sunderland:  A mai nap nem volt rossz. A navigáció nehéz volt és egyéb dolgok is megnehezítették a szakaszt. Többször is volt kisebb összeomlásunk, megsérült az ivóvizes tartályom is ezért egy kicsit kiszáradtam.  A gondom volt az itiner továbbítómmal, mert a navigációs tornyom motorja nem mindig forgott. Így néha kézzel kellett azt csinálnom. A második szakasz nehéz volt, de a legfontosabb dolog, hogy itt vagyunk és meglátjuk majd, hogy hogyan megy tovább a futamunk.  A tempónk remek, de még nagyon az elején vagyunk. Oda kell, hogy figyelek a motorra, magamra, hogy elkerüljem a kisebb hibákat. Minden összevetve jó napunk volt. Befejeztük a a harmadik napot és a negyedik nap következik.

A mai nap eredményei – 40° Dakar 2018 – Stage 3

#Dakar2018 + Perú = #DakarPerú2018 = MAGIC ?

A post shared by Dakar (@dakarrally) on

A kamionok mezőnyében a rallyból jól ismert Federico Villagra nyerte a mai szakaszt két kamazos pilóta előtt. Nikolaev (+35 s) míg Mardeev (+4:09 p) kapott a szakaszgyőztes “El Coyote”- tól.

Az összetettben Nikolaev – Kamaz vezet (7:47:19 ó), Villagra – Iveco (!8:58 p) és Vishneuski  – MAZ (+52:34 p) előtt. 

Quad – Ignacio Casale nyerte a mai szakaszt és összetettben is élen áll.

SXS – Mint a quados mezőnyben a mai szakaszgyőztes vezeti az összetettet is JC. Uribe Ramos személyében.

A tegnapi események összefoglalója:

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ