Fényderült Ogier törökországi problémájára

Fényderült Ogier törökországi problémájára

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 05 / Rally Turkey / September 18-20, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Tom Flower, a Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója rávilágított Sébastien Ogier katasztrofális törökországi versenyhétvégéjére.

Ogier motorproblémája előtt komoly sebességváltási problémákkal küzdött, amelynek okát egy mágnes törése okozott.

A sebességváltáshoz használt rendszert egy elektromos motor működteti – nyilatkota a DrtFish-nek Flower. A mágnes része annak a motornak. Összetört. Ez egy kis alkatrész, 40 milliméter átmérőjű és 60 milliméter a hossza. Hihetetlen, hogy ilyen nagy problémát tudott okozni.

Soha nem tapasztaltunk ilyen hibát, ami nagyon idegesítő. A mágnes jött, ment – a motorban és vele együtt a probléma is -, egyszer elakadt, majd visszaállt.

Szerintünk gyártási hibás lehet a mágnes. Jelenleg elemezzük a helyzetet és kémiai vizsgálatnak vetjük alá a mágnest, hogy lássuk, pontosan miért tört össze. Szerintünk azért sérült meg, mert nagyon új volt. Mielőtt Ogier használta volna ezt a motort, a bejáratási protokoll szerint került előkészítésre. Az élettartamának kevesebb, mint 10%-a került elhasználásra. Ez a motor gyakorlatilag attól a pillanattól kezdve rossz volt, ahogy elhagyta a gyárat.

1:54 perctől…

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ