SS1 Coroa da Mata – 54°Azores Rallye – Lefulladt Herczigék motorja a...

SS1 Coroa da Mata – 54°Azores Rallye – Lefulladt Herczigék motorja a rajtban

MEGOSZTÁS
05 HERCZIG Norbert (hun), FERENCZ Ramon (hun), MOL Racing Team, VW Polo GTI R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

24.38 kilométeres mai programmal kezdetét veszi az 54° Azores Rally. Három gyors a tizenötből, a 223,93 kilométer össztávú versenyből. Nézzük és szurkoljunk!

SS1 Coroa da Mata – 11.40 km 

A futam állása a szakaszt követően:

Lukyanuk 9:00.0 p
Loubet 9:01.9 p
Griebel 9:02.3 p
Moura 9:04.4 p
Ingram 9:05.4 p
Habaj 9:07.6 p
Magalhaes 9:11.9 p
Rego Louis 9:12.0 p
Teodósio 9:16.8 p
Herczig 9:18.5 p

A szakasz történései:

Lukyanuk – Tanuljuk az autót, a szakasz elején nagyon óvatos voltam. Nem tudtam, hogy miképpen fog reagálni az autó, kicsit küzdöttem vele.

Herczig – Kisebb hibánk volt a rajtban, lefulladt a motor. Ezen felül minden OK volt.

Habaj – Örült nehéz szakasz volt. Azt hiszem, az autó kicsit kemény volt. De tiszta futásunk volt, nem hibáztunk, jól szórakoztunk.
Moura – Nagyon nehéz volt, tapadásunk egyáltalán nem volt. Valami baj van a lengéscsillapítóinkkal.
Magalhaes – Ez rendben volt.
Rego Louis – Nagyon csúszott, de minden ok volt!

17:53 – A #16-os Barbosa megállt a gyorson.

Sousa – 9:19.8 p – A szakasz már most tele van levágásokkal, csúszott mindenhol a pokolban. Ezzel az autóval ez volt az első gyorsunk, elégedettek vagyunk.
Almeida – 9:28.5 p – Ez egy többé- kevésbé nehéz szakasz volt.Harmadikok voltunk a szakaszon, tettük, amit tettünk.

Press Conference during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Így látta a mai kvalifikációs szakasz győztese Pierre-Louis Loubet a mai történéseket- Sajtótájékoztató, Media Center, Portas do Mar, Ponta Delgada, São Miguel 15.00 (CET), március 21., csütörtök

Kérdés: Pierre-Louis [Loubet] (PLL) ez a második alkalom, hogy indulsz az Azori –szigeteki Rallyn. Mire számítasz?
PLL: Őszintén szólva, nem tudom, hogy mi fog történni, de azt remélem, hogy gyors leszek. Nyugodtnak kell maradnom, mert ez egy nehéz és igényes a futam, néhány szuper szűk hellyel. Abban reménykedem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, de ebben a pillanatban még nem tudom, hogy mi vár rám.
Kérdés: Tavaly egy Hyundai i20 R5-sel indultál, míg idén egy egy Skoda Fabia R5-sel vágsz neki a futamnak. Hogy állsz az autóváltással.
PLL: A váltás remekül zajlik, mert nagyon jól érzem magam az autóban. Minden a legnagyobb rendben. Nagyon könnyű vezetni a Skodát. Magabiztosnak érzem magam, ami remélem a verseny alatt is folytatódik.
Kérdés: Meglepő volt a számodra a kvalifikációs szakasz ideje, vagy erre számítottál?
PLL: Korábban nem voltam ilyen helyzetben, de nagyon boldog vagyok. Ez csak egy kvalifikációs szakasz volt, a futam alatt sokkal több ilyen vár ránk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ