MotoGP – IRTA teszt Malajzia Sepang International Circuit – Monster Energy Yamaha...

MotoGP – IRTA teszt Malajzia Sepang International Circuit – Monster Energy Yamaha MotoGP

MEGOSZTÁS

A Monster Energy A Yamaha MotoGP csapata a a Malajziai Sepang International Circuit aszfaltján tartott idei hivatlos IRTA tesztjén vett részt. Maverick Viñales és Valentino Rossi a három napon keresztül próbálhatták ki új motorjaikat és az azokon alkalmazott új tesztelési elemket. A Yamaha gyári pilótái az új fejlesztésű Michelin abroncs-vegyületekkel is ismerkedtek, illetve ki is próbálhatták azokat. A három napos teszt végén Viñales az ötödik, míg Rossi a tizedik helyen zárt. A következő hivatalos teszt időpontja február 25-27., Katar.

Massimo Maregalli – csapatvezető: Nagyon pozitív és produktív tesztünk volt, rendkívül meleg körülmények között. Három, probléma nélküli napon vagyunk túl, amelyek során kipróbálhattuk a télen elkészített összes elemet. A legtöbbjük pozitív eredményt hozott. Sikerült javítanunk a kigyorsításokon és a fékutak stabilitásán . A motorjaink gyorsasága, a ritmusunk és a pilótáink következetes teljesítménye a teljes teszt alatt meghatározó volt. Maverick lenyűgöző versenyszimulációt mutatott be. Fontos szempont volt, hogy, mint Ő, mint Vale teljesítménye folyamatosan javultak, egyirányba fejlődtek. Egy másik szempont a motor specifikációjának vizsgálata volt. Fontos, hogy két hét múlva ugyanazok a válaszok érezzenek Katarban, mint most. Addigra a mostani tesztek alapján újabb fejlesztéseket fogunk kapni.

#12 Maverik ViñalesNagyon jól sikerült a teszt. Vasárnap reggel elszalasztottam egy támadást a legjobb köridőért, amit délutánra terveztem, de végül olyan meleg volt, hogy a gumiabroncsok sokat csúszkáltak és így nem tudtam javítani az ölemben. Nagyon elégedett vagyok különben, mert a versenyszimulációm nagyon jól sikerült. Nagyon fáradt voltam, de jól éreztem magam a motoron. Napról, napra a motor úgy viselkedett, mint a legutóbbi teszten. Az új elemek tesztelése során pozitív és negatív eredményeink is voltak. Most le kell ülnünk és meg kell hoznunk azokat a döntéseket, amelyektől Katarban javulást várunk. Néhány körön keresztül motoroztam a riválisaink mögött, így összehasonlítottam, hogyan működik a motor. Nem is rosszul! Csak néhány apró részlet van még, de ezek a legfontosabbak. Tavaly csak kis lépéseink voltak, de most úgy érzem, hogy közelebb vagyunk a többiekhez.


#46 Valentino RossiCsak félig vagyok elégedett, mert néhány dolog jól működött és javította a teljesítményünket, míg pár dologtól, amelyektől sokat vártunk nem hozta meg a várt eredményeket. Azt gondolom, hogy ez alapvetően jó, mert néhány területen javultunk, de van még munkánk bőven. A különbségek meglehetősen nagyok, ezért még időre van szükségünk. Annak viszont nagyon örülök, hogy a garázson belüli hangulat remek és minden a fejlesztési öletekről szól, úgy tűnik hogy a Yamaha nagy erőket mozgósít és ez nagyon fontos.

Eredmények:  A három napos teszten négy Ducati végzett az élen Petrucci, Bagnaia, Miller, Dovizioso sorrendben. A világbajnoki címvédő Marc Marquez – Repsol Honda Team – a tizenegyedik helyen zárt.

Fotók: Copyrights 2019 Yamaha Motor Racing Srl 

*********

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ