2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a Rallycross Világbajnokság

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a Rallycross Világbajnokság

MEGOSZTÁS

Egy magyar – olasz kooperációban létrejött csapat a Rallycross Világbajnokság mezőnyében. Az RX Team Hungary versenyzői, a magyar Lukács Kornél Csucsu és a legendás olasz Rallye versenyző Gigi Galli múlt pénteken írta alá a szerződést, és nevezte be őket csapatuk a 2017-es Rallycross Világbajnokságba Kia Rio RX-el, Supercar kategóriában. Olyan ellenfelek mellett kezdik el a világbajnoki pontok gyűjtését, mint Ken Block (Ford), Petter Solberg (VW), Sébastien Loeb (Peugeot) Mattias Ekström (Audi).

Ez év elején létrejött RX Team Hungary-t Cselényi Balázs, mint a csapat Sportszakmai vezetője, Stefano Favaro, Team Manager és Gigi Galli, mint versenyző – csapatvezető hozták létre. A magyar – olasz együttműködésben, Gigi Galli instrukcióival a Danisi Engineering által fejlesztett Kia Rio RX sikeres évét várják a két versenyzőjükkel.

Az autó
A Kia Rio RX kifejezetten a Rallycross Supercar szabályai szerint lett építve, – négykerék-meghajtású, öt sebességes Kia Rio RX szekvenciális sebességváltóval, és egy 2.0 turbómotorral rendelkezik, mely 600 LE -s és 800 Nm nyomatékot ad le.

A versenyzők
Az 1991-es születésű Lukács Kornél Csucsu, 2006-ban kezdte pályafutását Rallye versenyzőként, 2015-ben váltott Rallycrossra, majd a 2016-os évet újabb kihívásokkal kezdte, egy számára új autóval a Rallycross királykategóriájának Európa – bajnokságára nevezett. Felkészültségét és rátermettségét már az első fordulón bizonyította, ahol pontszerző helyen végzett Supercar kategóriájának addigi legjobb magyar eredményét beállítva nemzetközi szinten.

A lehetőség megtalálta a fiatal versenyzőt, a legendás Gigi Gallival tesztelt.

2016. novemberében Lukács Kornél menedzsmentje elhatározta, hogy 2017-ben cél a világ élvonalába lépni. Ennek érdekében ellátogattak több versenyre is, többek között Franciaországba és Lettországba, ahol leültek tárgyalni néhány csapattal a 2017-es szezonról. A lettországi versenyen találkoztak a Rallye-ban legendának számító Gigi Gallival, a találkozást teszt, és ez év februárjában szerződés pecsételte meg.

A Rallye világában „szárnyaló olaszként” becézett Gigi Galli nevéhez több évtizedes WRC tapasztalat és számos látványos megmozdulás fűződik.

“A lettországi versenyen beszéltünk Gigivel, aki számomra az első perctől kezdve nagyon szimpatikussá vált közvetlenségével. A szavaimat csak keresve találtam meg vele szemben, hihetetlennek éreztem, hogy akit kisgyerekként csodáltam, most potenciális tárgyaló félként ül velem szemben.” – monda Csucsu, most már csapattársáról.

Gigi Galli örül a fiatal csapattársnak – “Büszke vagyok rá, hogy Kornél a csapattársam lesz. Az ő motivációja és elkötelezettsége lenyűgözött engem az első pillanattól fogva, ahogy találkoztunk a pályán. Személyisége számomra és az egész csapat számára is nagyon motiváló lesz, annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsuk.”

A magyar RX rajongók örömére a teljes Világbajnokságot és a több magyar résztvevővel induló Európa-bajnokságot élőben közvetíti a SpílerTV.
Barcelonából indul az idei szezon, április első hétvégéjén. A szezon sok érdekességet fog tartogatni a 12 futamhétvégén. Változatos helyszíneken és legendás pályákon csapnak össze a versenyzők.

RX World Championship versenynaptár
2017. márc. 31 – ápr. 2. Spanyolország, Barcelona
2017. ápr. 21 – 23. Portugália, Montalegre
2017. máj. 5 – 7. Németország, Hockenheim
2017. máj. 12 -14. Belgium, Mettet
2017. máj. 26 – 28. Nagy Britannia, Lydden Hill
2017. jún. 9 – 11. Norvégia, Hell
2017. jún. 30 – júl. 2. Svédország, Höljes
2017. aug. 4 – 6. Kanada, Trois-Rivières
2017. szept. 1 – 3. Franciaország, Lohéac
2017. szept. 15 – 17. Lettország, Riga
2017. szept. 29 – okt.1. Németország, Estering
2017. nov. 10 – 12. Dél-Afrika, Cape Town

Fotó: RX TEAM HUNGARY

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ