Szabó Krisztián: Peches nyitás

Szabó Krisztián: Peches nyitás

MEGOSZTÁS

Szabó Krisztián: Peches nyitás

A megszokottól eltérően már pénteken elkezdődött a ralikrossz Európa-bajnokság programja a svédországi Höljesben. A szokatlan menetrend nem kedvezett a pontverseny éllovasának, aki féltengelytörést szenvedett az egyik kvalifikációs futamon. Szabó Krisztián jelenleg a rangsor 14. helyén áll, a lényeg azonban az, hogy a tempó alapján sokkal jobb eredményt vár a későbbiekben.

Svédországban, a versenynaptár egyik leglátogatottabb helyszínén az FIA ralikrossz-világbajnokság minden kísérőkategóriája szerepel, így a megszokott kettő helyett a program három napon keresztül tart. A Super 1600-as Európa-bajnokságban, amelynek idei harmadik állomása Höljes, a szabadedzést és a négyből kettő kvalifikációs futamot is pénteken tartották. Az előrejelzéseknek megfelelően a napot hűvös időjárás és eső uralta, de nem ez, hanem egy műszaki meghibásodás hátráltatta Szabó Krisztiánt.

 „Szakadt az eső ma. A szabadedzés első felében még nem, de onnantól fogva, hogy a második részében felmentem, rákezdett, az első kvalifikációs futamon pedig nagyon esett. Egyből az első csoportban mentem, Luigivel együtt. Ő nyerte ezt a futamot, én második lettem mögötte, összetettben a harmadik és negyedik helyen végeztünk, tehát ez az első kvalifikáció nem alakult rosszul” – kezdte pénteki beszámolóját a Volland Racing Skoda Fabiáját vezető versenyző, aki a legutóbbi, brit fordulót Lydden Hillben megnyerte, így jelenleg ő áll élen a bajnokságban is.

„A második kvalifikációs futamon az első körben kimentem Jokerre, aztán a másodikban félre kellett állnom, miután eltört a féltengely. Abban a futamban a 20. helyre soroltak, összetettben 14. vagyok. Nem túl jó eredmény, de úgy gondolom, nincs okom a panaszra, a sebességem megvan, hogy a mezőny elejében menjek. Plusz öröm az ürömben, hogy a legközelebbi üldözőm, Linnemann alatt is megállt az autó, csak két hellyel van előttem, nem húzott el már most.”

szk_holjes2

Első ránézésre szokatlanul fest az első nap végi sorrend: két kvalifikáció után Egor Sanin vezet, aki a bajnokságban csak a 18. helyet foglalja el, mögötte Espen Isaksatre és Luigi következik – nem olyan versenyzők, akik az elmúlt fordulókon elöl voltak. „Sanin nagyon ügyes srác, idén egy Ladával versenyez, én inkább azon lepődtem meg, hogy az első két verseny nem alakult neki annyira jól, mindig ott kellene lennie, ahol most. Höljesben Luigi is mindig jól megy, tavaly a döntőben épp előttem végzett” – beszélt az ellenfelekről Krisztián, akinek két helyet kell javítania, hogy garantálja elődöntőbe jutását: „Össze kell szednem magam, de remélem, sikerülni fog. Ami a féltengelyt illeti, amiatt nem kell aggódni, a csapat gyorsan kicserélte, ha lett volna még egy futam ma, arra is megoldották volna.”

A módosult program szerint szombaton egy bemelegítő edzést és két kvalifikációs futamot tartanak. Vasárnap – amikor is az előrejelzések szerint jobb idő várható – már csak az elődöntőkre és döntőre kerül sor.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ