100%-os teljesítménnyel nyert Kristoffersson a helli katlanban – FIA WRX Norvégia

100%-os teljesítménnyel nyert Kristoffersson a helli katlanban – FIA WRX Norvégia

MEGOSZTÁS

Johan Kristoffersson 100%-os teljesítménnyel – “clean speed” – nyerte a szezon 5. futamát a norvégiai Hellben. Mögötte a zseniálisan versenyző Mattias Ekström lett a harmadik, míg a kétszeres világbajnok Petter Solberg ismét nyeretlen maradt hazai futamán, de legalább dobogóra állhatott. Fotók:FIAWorldRallycross.com

A döntő:

A rajtot követően Johan Kristoffersson hátát nézhette a mezőny a kockás zászlóig. Kristoffersson a WRX történetének második pilótája aki a maximális 30 ponttal tudta zárni a futamot. Mögötte azonban voltak történések, amelyek közül a versenybírók ebben a pillanatban is vizsgálnak.

Solberg miután követte Kristofferssont nem bizonyult elég gyorsnak, ugyanis Ekström a jókerről visszatérve megelőzte Mr. Hollywoodot. A dobogóra a sportág eddigi világbajnokai állhattak föl.

A mezőny hátsó traktusában Bakkerud, Timmy Hansen , Kevin Hansen hármas végzett. A két előbbi komoly “nézeteltérésbe kerültek egymással Bakkerud állva a gázon tolta maga előtt Timmy Hansent. A csetepatéból kimaradt Kevin Hansen végül negyedik lett.

1. Johan KRISTOFFERSSON 03: 54,906
2. Mattias EKSTRÖM 03: 55,694
3. Petter SOLBERG 03: 57,422
4. Kevin HANSEN 03: 58,571
5. Timmy HANSEN 04: 04,208
6. Andreas BAKKERUD 04: 06,163

Elődöntők:

Az első elődöntőt a világbajnoki címvédő svéd Johan Kristoffersson nyerte Andreas Bakkerud és Petter Solberg előtt. Jól rajtolt Solberg és vitte magával Loeb-öt és Marklundot. Kristofferssont Bakkerud és Robin Larsson mentek tovább a normál íven. Gyakorlatilag ez maradt a végeredmény is. Kristoffersson tarthatatlan volt. Bakkerud tapadt rá és egy kocsinyi előnnyel megelőzte Solberget. Az ötödik körben 5.122 s volt a különbség Kristoffersson javára P. Solberg ellenében. Az a kérdés fordult meg a fejemben, hogy az autókban, vagy a pilótákban volt e ekkora különbség. Szerintem egy kiegyensúlyozott Kristoffersson versenyez egy görcsös és frusztrált P. Solberg ellenében, aki árnyéka önmagának. A különbség szerintem a pilótákban van jelenleg.

A második elődöntő győztese Timmy Hansen lett, amit azt gondolom borítékolni lehetett, azonban a második helyre előrelépő Mattias Ekström bizonyos értelemben meglepetés. A korábbi világbajnok zseniálisan követte le Timmy Hansent és jó jóker taktikájának köszönhetően előzte meg a belassuló Kevin Hansent, aki végül a harmadik helyre lépett előre.

Kristoffersson. Timmy Hansen elsősor. Bakkerud, Ekström második sor, míg P. Solberg , Kevin Hansen harmadik sor lesz a döntőben. Szerintem akik boríthatják a dominót azok P. Solberg és Kevin Hansen lesznek. Egyébként sima vonatozós döntőt várok Kristoffersson győzelemmel.

A döntő rajtrácsa
Az elődöntők eredményei
Az elődöntők rajtrácsa

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ